RekordtallIngen fotballklubb har noen gang gått med mer i overskudd

Aldri før har Liverpool FC hatt høyere omsetning.

8. feb 2019 kl 11.31 Arild Skjæveland

Liverpool FC gikk med 125 millioner pund i overskudd før skatt. Tallene gjelder frem til 31. mai i 2018.

Etter skatt gikk klubben med 106 millioner pund i overskudd – over 1,17 milliard kroner med dagens kurs. Aldri tidligere har en fotballklubb gått med større overskudd. Den tidligere «rekorden» er det Leicester City som har, da de gikk 80 millioner pund i overskudd etter skatt i 2017.

Det kommer etter en sesong der klubben solgte Philippe Coutinho til Barcelona for en rekordsum, og gikk til finalen i Champions League.

Aldri før hatt høyere omsetning

Klubben hadde i regnskapsåret frem til 31. mai 2018 en omsetning på 455 millioner pund. Det er en økning på 25 prosent - opp 90 millioner pund fra året før.

Inntekene fra media økte mest, med 66 millioner pund opp til totalt £220 millioner. Kommersielle inntekter steg med £17m opp til £154m – og inntekter fra kampdag økte med £7m, opp til £81 millioner.

I denne perioden solgte Liverpool Coutinho til Barcelona, men kjøpte også inn Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Alex Oxlade-Chamberlain og Dominic Solanke.

BLE KJØPT:
BLE KJØPT:  Rekordkjøpet av Virgil van Dijk er med i regnestykket.

Allerede reinvestert

Overskuddet fra 2018 er allerede reinvestert i spillertroppen, rapporterer Liverpool Echo. Eierne Fenway Sports Group tar ikke ut utbytte fra Liverpool FC - og klubben brukte store penger på spillerforsterkninger i sommer.

£173 millioner ble brukt på Alisson Becker, Naby Keita, Fabinho og Xherdan Shaqiri. Tallene fra de overgangene kommer ikke med før neste år.

– Vi har sett omsetningen i klubben øke siden FSG kjøpte klubben i 2010. I fjor var det £364 millioner. Nå er det opp til £455 millioner. Liverpool FC er i en mye sterkere finansiell posisjon. Vi har reinvestert alt overskuddet inn i klubben, og det kan du se i denne perioden, sier Andy Hughes i Liverpool FC til Echo.

– Vi har investert 190 millioner pund i spillere i denne perioden, og fortsatte investeringene i sommeren 2018.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]