Klopp forklarer utlånet av Clyne

Jürgen Klopp hadde ikke en eneste høyreback tilgjengelig mot Leicester.

3. feb 2019 kl 11.02 Arve Vassbotten

Med Nathaniel Clyne på utlån til Bournemouth måtte Liverpool bruke Jordan Henderson på høyreback mot Leicester.

Joe Gomez har vært skadet siden 5. desember, og trenger sannsynligvis en ny operasjon på sin ankel, Trent Alexander-Arnold fikk en leddbåndskade i kneet 12. januar, nærmer seg først nå full trening, James Milner var suspendert etter sitt røde kort mot Crystal Palace, og Fabinho, som har spilt høyreback for Brasil, kunne ikke starte kampen. Dermed falt valget på Jordan Henderson i tett konkurranse med Rafael Camacho.

Uheldig timing

Skadeproblemene på høyrebacken har fått mange til å heve øyebrynene over hvorfor klubben lånte ut Clyne 4. januar. Klopps forklaring er at ting så veldig annerledes ut da beslutningen ble tatt.

– Jeg tenker ikke så mye på det. På tidspunktet vi gjorde det var det ulike grunner. Så en time seinere kunne folk si: «hvorfor gjorde dere det?» Milner ble suspendert, og Trent skadet - eller var det omvendt. Er det perfekt? Jeg synes ikke det.

– Du tar beslutninger i øyeblikket man må ta dem, og så feller folk dommen seinere. Henderson gjorde det bra. Vi vet alle hvor god Clyne er, men ville han hatt mer innflytelse offensivt i den kampen? Det vet jeg ikke. Defensivt så jeg ingen feil fra Henderson, sier Klopp til The Guardian.

– Det er slik man bygger en tropp

Før mandagens kamp mot West Ham er James Milner tilbake etter suspensjon. På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om viktigheten av å ha allsidige spillere som Milner, Henderson, Wijnaldum, Fabinho og Shaqiri har vist at de er.

– Jeg håper ikke vi får flere skader nå, og håper vi slipper unna suspensjoner. Men vi har tradisjonelt mest skader rundt denne tiden, og så kommer de tilbake. 


– Det er slik man bygger en tropp. Man vet om disse spillerne, og man vet at de kan gjøre ulike jobber. Har man ikke dem trenger man tre spillere i hver posisjon, og da blir det en veldig stor tropp.

– For man tenker at to spillere er nok i en posisjon, helt til en blir skadet, og så blir han skadet også og da trenger du alle de andre til å gjøre jobben. Så langt har vi klart det med interne løsninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]