Så stor betydning har nye Main Stand hatt

Korter ned forspranget til konkurrentene.

8. feb 2019 kl 12.09 Arild Skjæveland

Før utbyggingen av Main Stand hadde Anfield plass til i underkant av 45.000 tilskuere. Med nye Main Stand på plass er den offisielle tilskuerkapasiteten 54.074.

8500 ekstra seter og betydelig oppgradering på hospitalitypakker og fasiliteter har gjort mye for klubbens inntekter på kampdag.

I 2016. før tribunen var klar, hadde Liverpool inntekter på 62 millioner pund på kampdag. I 2017 var tallet £74 millioner - og tallet for 2018 er opp til £81 millioner, ifølge pressemeldingen Liverpool FC kom med i dag.

Liverpools lange Champions League-sesong i fjor har hatt en betydning, og det kommer etter at sesongkortprisene på Anfield har vært fryst i tre sesonger på rad.

James Pearce i Liverpool Echo rapporterer at klubben nå har betalt første avdrag på lånet på £110 millioner pund fra eierne for byggingen av den nye stadion, og har en gjenstående gjeld på i underkant av £100 millioner.

FØRSTE AVDRAG:
FØRSTE AVDRAG:  LFC har nå betalt første avdrag på lånet fra eierne.

Bak United og Arsenal

Liverpool har i mange år vært langt bak Manchester United og Arsenal når det kommer til inntekter fra kampdag. Begge har større stadioner, og det at Arsenal holder til i London har også en innvirkning.

Tallene for 2018 er så langt ikke kommet for de to klubbene, men i 2017 hadde Manchester United inntekter på kampdag for £112 millioner, mens Arsenal hadde for £100 millioner, ifølge The Guardian.

Liverpool er altså fortsatt et stykke bak - og det er en av flere grunner til at det fortsatt vurderes å bygge ut Anfield Road End. Chelsea har hatt samme utfordring som LFC, men har så langt ikke funnet en løsning etter at de satte stadionplanene sine på hold.

Tottenham flytter snart inn i sin nye storstue. I sin siste sesong på White Hart Lane, med Champions League-kamper på Wembley, fikk Spurs inn £45,3 millioner. Med den nye stadion kan en regne med en betydelig økning, opp til £100 millioner ifølge Bloomberg.

West Ham og Manchester City har begge stadioner med høyere kapasitet enn Anfield, men har ikke vært i nærheten når det kommer til inntekter på kampdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]