To storheter med respekt for hverandre

Vi har sett nærmere på historie og facts før kveldens møte mellom Liverpool og Bayern.

19. feb 2019 kl 12.22 Torbjørn Flatin

Det skinner igjennom at Bayern München har stor respekt for Liverpool, og det ikke uten grunn.

Den europeiske historien de to storklubbene i mellom er overraskende liten. Liverpool slo ut Bayern av UEFA-Cupen, eller Fairs Cup som det het da i 1970/71, mens tyskerne tok revansj i cupvinnercupen sesongen året.

Klassikeren kom i 1980/81 i semifinalen i Serievinnercupen, da et skaderammet Liverpool etter 0-0 på Anfield greide å få det nødvendige 1-1 resultatet på Olympiastadion i returen.

I dette århundret har det kun blitt bokført en 3-2 seier i den europeiske supercupen i 2001, men hvem husker ærlig talt særlig mye fra den kampen?

Dominans av Liverpool

Det vil imidlertid ha blitt registrert i Tyskland den statistikken som Liverpool har mot tyske lag i Europa, også hos Bayern München vil en tro.

Bl.a. har Liverpool på 15 hjemmekamper mot tyske lag på Anfield vunnet 12 og spilt tre uavgjort. På de 15 møtene med tyske lag har Liverpool blitt slått ut kun to ganger.

I nyere tid, og uten å tenke tysk motstand, har Liverpool vunnet sine fem siste hjemmekamper i Champions League og de er ubeseiret hjemme under de 19 siste kampene i Europa, med siste tap mot Real Madrid 22. oktober 2014.


Stabile og sterke Bayern

Da kan en heller ikke underslå styrken til Bayern München, som i vår vant den tyske ligaen for sjette sesong på rad.

Mot engelske lag i Europa er statistikken 10 avansement og fem exit når det er snakk om hjemme/borte runder, hvor Bayern har vunnet de fem siste.

I 1/8 finaler i Champions League har de gått videre 11 ganger, mens det har blitt exit tre ganger. De har vunnet de sju siste årene, siden de tapte på bortemål mot Inter i 2010/11.

Bayern har kommet minst til kvartfinalen i Champions League de sju siste sesongene, og nådd semifinalene i fire av de fem siste årene.

De tyske mesterne er ubeseiret i sine åtte siste bortekamper i Europa, med seks seire og to uavgjorte.

Kveldens kamp

Robert Lewandowski hos Bayern München er toppscorer i årets turnering med åtte scoringer.

Kveldens dommer er italienske Gianluca Rocchi.

Virgil van Dijk er suspendert for Liverpool og Thomas Müller for Bayern. Andy Robertson (Liverpool) og Joshua Kimmich (Bayern) er et gult kort unna suspensjon i turneringen.

Uefa.com tipper disse startoppstillingene:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Fabinho, Matip, Robertson, Henderson, Milner, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mané

Bayern München: Neuer; Kommich, Süle, Hummels, Alaba; Goretzka, Thiago,; Gnabry, James, Coman; Lewandowski


Kilde: uefa.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]