«Liverpool og Bayern er skapt for slike kamper»

Jürgen Klopp skriver før kampen i kveldens program at det er to motstandere uten noen begrensning på sine ambisjoner som møtes.

19. feb 2019 kl 09.35 Torbjørn Flatin

«Det er ikke noe behov for meg å snakke om forventninger angående atmosfære og lidenskap på stadion i kveld. Ikke fordi vi noen ganger tar det for gitt eller bare forventer det – det er faktisk det motsatte.»

«Det er fordi jeg kjenner begge klubbene godt nok til å vite at når en kamp som dette dukker opp da er det så inngrodd i dem at de vil prestere på et spesielt nivå. Jeg snakker om supporterne her, mer enn de to troppene med spillere.»

«Begge klubbene omfavner gleden og energien i et slikt møte. Begge er skapt for slike kamper. Begge ser en stor mulighet hvis de arbeider hardt og smart nok til å få et positivt resultat.»

Mektige Bayern

Dette er sitat fra kveldens kamp-program. Jürgen Klopp fortsetter med å fortelle at han vet mer om klubben Bayern München enn de fleste han møter, og hva den mektige rivalen står for.

Det er en klubb som har vært igjennom et generasjonsskifte, men at de nå har funnet igjen humøret. Det er et lag som alltid må regnes med i Champions League.

De som hadde avskrevet laget denne sesongen risikerer nå å måtte se litt tåpelige ut. Dette er en klubb som vet hva som skal til for å vinne. De vil ha ambisjoner om å gå hele veien, men det gjelder også for Liverpool.

Ser mest på oss selv

«Vi har gjort det virkelig bra så langt denne sesongen og jeg vet at det har blitt tatt hensyn til når man i Tyskland vurderer dette møtet. Uansett hvilke vurderinger som vil bli gjort før avspark vil det ha ingen betydning for selve utfallet. Det handler ikke om å sammenligne oss med Bayern München – hva kan bli oppnådd med det? Vi er Liverpool og vi har våre egne mål.»

«Vi forbereder oss til denne kampen som alle andre. Vi ser på og respekterer styrkene til motstander, men når vi bringer den informasjonen videre vil det handle om hvordan vi kan utnytte våre egne kvaliteter, som det er mange av. Vi sørger for at det handler om hva vi kan gjøre – vi sørger for at det alltid handler om oss.»

«Vi var avgårde på treningsleir under størstedelen av forrige uke og hva jeg så der var en tropp med spillere som bare var interessert i oss selv og hva vi kan gjøre sammen. Jeg så spillere som elsket å være involvert i det som betyr noe og som har potensial til å bli betydningsfullt. Laget vi fokuserer på mer enn noen andre er alltid oss selv og hva vi kan oppnå gjennom hardt arbeid og konsentrasjon.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]