Vil revansjere seg mot Bayern

Naby Keita har god erfaring i å spille mot Bayern München. Gjennom sin tid i RB Leipzig har han hatt både oppturer og nedturer mot tirsdagens motstander.

17. feb 2019 kl 14.28 Odd Sindre Tonning

Naby Keita er kanskje en av spillerne i Liverpool-troppen som har best kjennskap til Bayern München etter å ha møtt laget flere ganger i ligasammenheng i Tyskland. På tirsdag er han ute etter revansje mot storklubben.

Scoret i seier

Selv om de fleste minnene Keita har fra å møte Bayern nok ikke er de han tenker tilbake på med størst glede, så var hans foreløpig siste møte med Bundesliga-klubben så gledelig det kan bli. Da scoret han nemlig ett av målene for Leipzig, som endte opp med å slå Bayern 2-1.

Før den kampen hadde Keita vært med på fire tap på rad for det som gjennom en årrekke har vært den største klubben i Tyskland.

I fjor møttes Leipzig og Bayern til kamp i den tyske cupen. I den kampen fikk Keita to gule kort, og måtte gå i garderoben før timen var spilt. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, hvor Bayern trakk det lengste strået 5-4.

– For meg var utvisningen svært bitter. Jeg følte dommerens avgjørelse var veldig streng. Jeg hadde fått en del frispark mot meg, uten at jeg fikk noen straff for det. Så fikk jeg to raske gule kort, sier Keita om utvisningen til tyske Sport Bild.

Han ser frem mot muligheten til å kunne revansjere seg på tirsdag.

– For meg er denne kampen en mulighet til å gjøre det bedre.

For meg er denne kampen en mulighet til å gjøre det bedre.Naby Keita

Vil vinne troféer

I tillegg til disse kampene, har han vært med på å tape 4-5 og 0-3 i ligaen. Nå håper han på å avansere forbi Bayern i jakten på troféer i sin nye klubb.

– Jeg kom til Liverpool for å vinne titler. I Premier League er vi veldig godt med i kampen, og vi har også gode muligheter i Champions League. Vi jobber veldig hardt slik at vi kan få presentere enten det ene eller det andre troféet for fansen når sesongen er over.

Han tror at han kan dra fordel av sin kjenskap til Bayern, men legger også vekt på at der er andre i klubben som kanskje kjenner til klubben minst like mye som han selv gjør.

– Naturligvis kjenner jeg lagets styrker og vet hvordan man skal spille mot dem. Men med Xherdan Shaqiri har vi en spiller som til og med har spilt for Bayern. Og natuligvis har vi Jürgen Klopp som kjenner laget veldig godt fra sin tid i Dortmund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]