– Det handler ikke om hevn. Det er en fotballkamp

Sergio Conceicao og Danilo har møtt pressen på Anfield.

8. apr 2019 kl 21.15 Arild Skjæveland

Tidligere i dag hadde Jürgen Klopp og Virgil van Dijk sin pressekonferanse på Anfield. I kveld har FC Porto hatt sin.

Deres manager Sergio Conceicao insisterer på at det ikke handler om hevn når Porto møter Liverpool, etter å ha tapt 5-0 i åttendedelsfinalen i fjor.

– Det handler ikke om hevn. Det er en fotballkamp. Du måler ikke et lag på den ene kampen, og ingen enkeltresultater kan endre på egenskapene til laget vårt, sa manager Conceicao ifølge Press Association.

Porto ligger på andreplass i Primeira Liga, likt poeng med ledende Benfica, men bak på målforskjell. De slo ut AS Roma etter ekstraomganger i åttendedelsfinalen.

Conceicao ønsket ikke å få Liverpool i trekningen.

– Jeg tror ikke noen ønsket å trekke Liverpool - men jeg tror det er mulig å vinne her i morgen, sier han.

Om Alex Telles blir spilleklar etter sin hofteskade blir først klart i morgen.

– Ting er allerede helt klart. La oss se om Alex Telles kan spille eller ikke, og så kan vi gjøre én endring.

– Liverpool er favoritter

Da Liverpool slo ut Porto i fjor, måtte de klare seg uten viktige Danilo. Han er tilbake denne gang, og var tilstede på pressekonferansen.

– Vi må være mentalt forberedt, for dette er ikke hvilken som helst kamp. Det er kvartfinalen i Champions League, sier Danilo.

– Liverpool er et lag som fort slår til. De har veldig raske spillere, og er veldig kompakte som lag. Men de har også sne hull, og vi vil prøve å utnytte det.

– Favorittstempelet er på Liverpool, for de spiller hjemme, og dette er et alltid et stadion som er vanskelig å spille på. Det er ikke noen følelse av hevnlyst i vår tropp. Det er en følelse av store ambisjoner og ønske om å vinne, sier han.

Porto må klare seg uten Hector Herrera, som er suspendert i den første kampen.

– Herrera er et stor savn, for han er vår kaptein. Men stallen vår har spillere som kan komme inn og spille hvor som helst. Vi har mange alternativer, og har jobbet godt for å møte dette Liverpool-laget, sier han.

Liverpool - Porto spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]