– Dette blir første gang vi møter et lag med den spillestilen jeg foretrekker

Southamptons manager gleder seg til møtet med Klopp.

4. apr 2019 kl 20.20 Arild Skjæveland

Torsdag holdt Ralph Hasenhütl sin pressekonferanse i Southampton, foran den utsolgte kampen hjemme mot Liverpool fredag kveld.

Østerrikeren sier at det blir første gang han møter et lag som har den spillestilen han selv foretrekker.

– Dette er et av de to topplagene i England, men det er ikke lett å spille mot noen av topp seks-lagene. Det blir første gang vi spiller mot et veldig godt pressende lag, med den spillestilen jeg selv foretrekker, sier Hasenhüttl ifølge southamptonfc.com.

– En kan se at dette er et lag som har kommet et steg og to lenger i utviklingen. De har god balanse, og er et organisert lag med en klar plan, og jeg liker å se dem. Måten de spiller på er et perfekt eksempel på et fysisk sterkt lag kombinert med tekniske kvaliteter, hurtighet og god organisering. Du kan se hvorfor det e så vanskelig å slå dem, og bare Manchester City har klart det hittil.

Flere alternativer

Hasenhüttl sier at han vurderer to ulike systemer foran utfordringen fredag kveld.

– Det er en mulighet å fortsette i 4-2-2-2 og så gjøre det om til 5-3-2. Vi har noen ulike formasjoner vi kan spille i, og jeg har ikke tatt den endelige avgjørelsen enda.

– Det kommer til å bli en interessant kamp for trenerne på begge sider, og vi vil ha mye jobb foran oss med å styre laget. Vi er ikke redde for denne kampen eller for å gå ut på banen, for vi har publikum i ryggen.

Han nevnte også Jürgen Klopp - som han tok trenerutdannelse sammen med.

– Jeg tror han ofte snakker veldig varmt om motstandernes managere! Jeg kjenner ham som en ærlig fyr,og vet atdersom han sier noe, så er det ikke bare taktisk, men ærlig. Han har kjent meg lenge, selv om vi ikke har spilt mot hverandre så mange ganger.

Long er et alternativ

Med Danny Ings ute på grunn av utlånsreglene, kommer trolig Shane Long til å ta plassen ved siden av Nathan Redmond.

– «Ingsy» kan ikke spille, så vi må ha en ny inn i angrep. Long er tilbake i trening og er et alternativ. Janniik Vestergaard trener også, men dersom han ikke blir klar er Jack Stephens et alternativ.

– Det er synd at Mario Lemina ikke er tilbake i trening enda. Han har fortsatt problemer, og trenger mer hvile. Vi ønsker å få ham tilbake på riktig nivå steg for steg, men det er ikke lett når du har vært så lenge ute. Vi kommer definitivt til å se ham igjen før sesongen er over, sier Hasenhüttl.

Southampton - Liverpool spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]