– For øyeblikket er Van Dijk verdens beste stopper

Jan Bednarek var en halv sesong sammen med Virgil van Dijk i Southampton.

4. apr 2019 kl 22.14 Arild Skjæveland

Sommeren Liverpool forsøkte å kjøpe Virgil van Dijk fra Southampton, gikk klubben ut og kjøpte den unge polske midtstopperen Jan Bednarek fra Lech Poznan for fem millioner pund.

Liverpool fikk aldri Van Dijk overgangsvinduet åpnet i januar, og Bednarek fikk en halv sesong på trening med Virgil på treningsfeltet.

Nå mener han at nederlenderen er verdens beste stopper.

– For øyeblikket er han den beste midtstopperen i verden. Han er veldig god i lufta, veldig rask og god med ballen, så jeg synes han fortjener den statusen. Han er en toppspiller, og bare det å se på ham forbedrer mitt spill også, sier 22-åringen til NBC, i et intervju som er gjengitt av Sky Sports.

Studerer Van Dijk

Bednarek kommer trolig til å starte mot Liverpool fredag kveld. Siden han kom inn på laget mot Cardiff i desember har han spilt samtlige 16 kamper under Ralph Hasenhüttl.

– Da jeg begynte å spille i denne posisjonen studerte jeg Giorgio Chiellini og Sergio Ramos. Nå er det Van Dijk, sier han videre.

– Når du ser dem kan du forbedre deg. Det er så mange gode spillere du kan se og fortsette å utvikle deg.

Nå ser han frem til fredagens kamp.

– De kjemper for tittelen, men det viktige er tre poeng, og det skal vi kjempe for. Det viktigste er å være modig. Vi vil gjøre vårt beste, og finne ut etterpå hva som vil skje.

– Det jeg har lært i England er at det ikke finnes enkle kamper. Vi kjenner til deres trussel, og hvilke store spillere de har, som Van Dijk som var her og mange andre. Alle kampene er vanskelige. Du må gjøre ditt beste og fokusere på det du har gjort hele livet, sier han.

Southampton - Liverpool spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]