Sterling fikk Van Dijks stemme

Men Virgil fikk ingen stemme i retur fra City-vingen. Han skal ha stemt på Harry Kane.

8. apr 2019 kl 23.51 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk er bookmakernes store favoritt til å bli kåret til årets spiller av spillerne selv. Dette er prisen spillerne selv setter høyest. Oddsen på Virgil er 1.33. Raheem Sterling er nestemann på bookmakernes liste med 3.75, mens Sergio Agüero i skrivende stund gir igjen 10 ganger pengene.

Det er vanligvis de offensive spillerne som stikker av med prisen. Sist en forsvarsspiller vant var i 2004-05 da John Terry vant. Før det må vi tilbake til 1992-93 og Paul McGrath fra Aston Villa.

Spillerne stemmer allerede nå, og prisutdelingen er før sesongen er over. Forrige sesong skjedde det 23. april.

The Guardian spurte nederlenderen om hva det ville bety å vinne en slik pris.

– Individuelle priser? Jeg vet ikke. Du vil selvsagt bli stolt, det må du jo bli, men all den harde jobben på treningsfeltet er noe en har gjort sammen. Det handler om å vinne noe sammen som lag, kollektivt som klubb. Forhåpentligvis vil det skje, sier han.

Stemte på Sterling

Spillerne kan ikke stemme på egne lagkamerater. Van Dijk forteller til Press Association at hans stemme gikk til Sterling denne gang.

– Jeg stemte på Raheem Sterling. Jeg stemte det jeg mente, og jeg synes han fortjener det. Han har forbedret seg mye som spiller, og har hatt en fantastisk sesong. Jeg kunne ha stemt på Bernardo Silva og et par andre City-spillere også, sier forsvarsklippen til PA.

Sterling skal på sin side ha stemt på Harry Kane, ifølge Guardian...

Forrige sesong vant Mohamed Salah foran Kevin De Bruyne, Harry Kane, Leroy Sané, David Silva og David de Gea.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]