– Vi er ansvarlig for at ligaen ikke er avgjort enda

Jürgen Klopp trives mye bedre med årets sesonginnspurt enn fjorårets.

9. apr 2019 kl 09.00 Arild Skjæveland

Liverpool er fortsatt med i kampen om de to gjeveste troféene denne sesongen. Laget leder ligaen to poeng foran Manchester City som har én kamp til gode, og skal i kveld spille kvartfinale i Champions League.

Andy Hunter i The Guardian spurte Jürgen Klopp om han trivdes bedre med denne innspurten enn fjorårets, da Liverpool gikk helt til finalen i Kiev.

– Å, ja! 100 prosent, svarer Klopp.

– Den store forskjellen for meg er at jeg ønsker å ha så mye suksess som mulig, men jeg er også en vanlig ansatt, så jeg vet at det viktigste er at vi trenger penger neste år. Det betyr at vi må kvalifisere oss til Champions League, og det er et stort press, sier han.

Vi har kommet til 9. april, og Liverpool er allerede kvalifisert til Champions League, som første engelske klubb. De helrøde kan dårligst bli nummer tre i Premier League denne sesongen.

– Dersom du ikke er sikret Champions League endrer det alt. Du kan snakke med eierne om det ene og det andre, men du kan ikke be dem om å bruke penger vi ikke har. Ja, nå er det helt annerledes. Jeg er mye mer glad i denne sesongen, sier han.

Avga poeng da det dro seg til forrige sesong

Da det dro seg til i Champions League forrige sesong avga Liverpool poeng i ligaen. Det ble 0-0 mot Everton, og laget spilte uavgjort mot både West Bromwich og Stoke City som senere skulle rykke ned. Det har ikke laget råd til denne sesongen.

– I fjor var vi under stort press i den siste delen av sesongen. Chelsea vant hver kamp, og vi spilte uavgjort etter å ha ledet med 10 poeng. Til slutt måtte vi vinne den siste kampen for å kvalifisere oss for Champions League. Det var press på oss, annerledes press. Champions League var mer «å herregud, du er der». Vi forventer ikke og regner ikke med at vi vil være i Champions League-finalen igjen, men det å ha sjansen igjen er utrolig, sier Klopp.

– Vi vet alle hva som vil skje dersom guttene vinner noe. Det endrer alt - men her og nå bør vi ikke tenke på det. Som klubb, som gruppe, og alle supporterne bør bare nyte situasjonen, for det er så annerledes.

Ansvarlig for at ligaen ikke er avgjort allerede

Forrige sesong var Manchester City helt suverene i Premier League, og ligaen var i praksis avgjort før nyttår. Denne sesongen har de prestert på omtrent samme nivå, og er ikke langt unna det samme ekstreme poengsnittet (2,63 poeng per kamp i fjor, 2,5 i år).

– Samtidig har vi tatt store steg i ligaen. Vi er ansvarlig for at ligaen ikke er avgjort enda, sier Klopp.

– I alle andre sesonger ville vi trolig hatt noe over 60 poeng vi også, og kjempet med fem andre lag om de tre plassene bak City. I år har vi holdt det mer åpent, i en annen posisjon. Det er bare bra, men nå må vi holde det gående.

Liverpool - Porto spilles i kveld kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]