– Jeg bestemte meg for å bli den treneren jeg ønsket å ha selv

Jürgen Klopp bestemte seg tidlig for hva slags type manager han ønsket å være.

20. jun 2019 kl 17.21 Arve Vassbotten

– Tidlig i livet, måtte jeg lære at å gi alt du kan ikke automatisk fører til at du får alt du vil. Men jeg innså også raskt at det ikke er noe alternativ. Du må gi alt, sier Klopp i en dokumentar som den tyske TV-kanalen ZDF har laget om den tyske manageren.

Selv om dokumentaren ble sendt på tysk TV før finalen i Madrid, er det først nå innholdet har spredd seg ordentlig etter at en Twitter-bruker med navnet Tom Weber, har tatt seg bryet med å oversette intervjuet fra tysk.

Forståelsesfull og kritisk

Da intervjuet ble gjort hadde Klopp akkurat avsluttet sesongen på andreplass i Premier League, i ettertid har han kunnet løfte Champions League-trofeet for første gang.

– Jeg er ambisiøs. Men ikke på en dårlig måte, jeg er ikke overambisiøs. Men jeg tørster etter suksess, sier Klopp.

Klopp fikk sin første erfaring som trener i Mainz, og har siden ledet både Borussia Dortmund og Liverpool med stor suksess. Men han bestemte seg tidlig for hva slags type trener han ønsket å være, og ser ut til å ha fortsatt å dyrke sin egen lederstil.

– I starten av karrieren som trener, bestemte jeg meg for at jeg ville bli treneren jeg alltid ønsket å ha. En som var forståelsesfull, men heller ikke redd for å være bestemt. Oppløftende, men også kritisk.

– Jeg ønsker bare å være åpen med spillerne mine. Hvis en av dem har et spørsmål, kan de komme å spørre meg. Hvis de vil snakke om noe privat, så er jeg også tilgjengelig for det.

– Etter en dårlig kamp, kan de komme til kontoret mitt, og jeg forklarer dem hva som gikk galt. Det er den type trener jeg er, og det er ganske utmattende, sier Klopp og ler.

PÅ GULLSTOL:
PÅ GULLSTOL:  Jürgen Klopp har uten tvil lyktes godt med å bli en populær manager også blant spillerne.

Han mener også at det er en ganske annen Klopp som står på sidelinjen under kamper, enn den han er på hjemmebane.

– Hjemme er jeg faktisk en veldig rolig person. Det høres kanskje dumt ut utifra hvordan jeg er på sidelinjen, men i de 90 minuttene er noe helt annerledes. Privat er jeg veldig avslappet.

– Slutter hvis det bare handler om penger

I dokumentaren snakker han også om Liverpool som klubb.

– Klubben er gedigen, en verdenskjent merkevare. Men på innsiden av klubben, er det varmt og koselig, det er som en familie og det er det jeg elsker mest, sier Klopp.

Klubben er gedigen, en verdenskjent merkevare. Men på innsiden av klubben, er det varmt og koselig, det er som en familie og det er det jeg elsker mest.Jürgen Klopp

I store fotballklubber handler det også om mye penger. Det er et tema som også opptar tyskeren.

– Da jeg var i Tyskland, virket det som Bayern hadde bunnløse lommer, som kanskje var 100 millioner pund. I dagens marked får du en midtstopper for det. Så det som før var uendelig med penger, får du en spiller for i dag, og da er ikke engang lønnen med.

– Markedet har endret seg mer enn jeg forventet, men jeg står ved det jeg har sagt tidligere. Hvis vi kommer til et punkt hvor fotball bare handler om penger og ikke fotball, så slutter jeg. Og jeg føler det fortsatt på samme måte.

– Liverpool er en ambisiøs klubb, og hvis jeg ikke brukte like mye penger som andre, kunne vi ikke konkurrert. Alle bruker penger, så vi må gjøre det samme, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]