– Det er ikke rettferdig å si at Liverpool kommer til å være en inspirasjon for oss

Mauricio Pochettino mener pengebruken til Tottenham er en inspirasjon for resten av Premier League.

30. jul 2019 kl 20.31 Hans Christian Boge-Fredriksen

Forrige sesong tok Pochettino Tottenham helt til Champions League-finalen uten å kjøpe en eneste i spiller i de to overgangsmarkedene før det. Nå sender Tottenham-manageren et stort stikk i retning de andre toppklubbene.

– Når du analyserer fra 2014, da vi kom til Tottenham, nettoinvesteringene til alle lagene, det er ikke sånn at City startet å bruke penger da Guardiola kom, eller Liverpool da Klopp kom, eller Chelsea da Conte eller Sarri kom, eller Manchester United da Mourinho eller nå Solskjær kom, sier Pochettino til Evening Standard.

– Det er i historien deres – i de siste ti årene – alle pengene de har brukt for å komme hit.

– Tottenham er en inspirasjon

Liverpool og Tottenham er to klubber som flittig sammenlignes, til tross for de rødes store pengebruk de siste sesongene. I 2018 brukte Liverpool en estimert verdi på 247 millioner pund (riktignok med 154 millioner pund inn i same periode).

– For oss er vi langt fra det. Det er ikke rettferdig å si at Liverpool kommer til å være en inspirasjon for oss. Nei! Det er det motsatte, sier Tottenham-manageren.

Tottenham er en inspirasjon for resten av lagene i Premier League.Mauricio Pochettino

– Tottenham er en inspirasjon for resten av lagene i Premier League eller i England, fordi selv med mindre i alt kan du slåss.

Pochettino tok over London-klubben i 2014, og har løftet den til en fast Champions League-klubb. Han mener at måten klubben styres på er nøkkelen til suksessen.

– Det viktigste er kulturen, den filosofien vi har skapt sammen i klubben over de siste fem årene, sier Pochettino.

– Kanskje til slutt kan vi få eller ikke få et trofé, men vi er veldig nære. Vi er så kompetitive med mindre, at vi gjør mye mer enn våre rivaler.

– Jeg mener vi viste en annen vei å operere – vi oppnådde finalen i Champions League i konkurranse med store klubber.

– De verste øyeblikkene i karrieren min

Tottenham tapte Champions League-finalen 2-0 mot Liverpool, og Pochettino innrømmer at nederlaget gikk hardt inn på han.

– Det var veldig ille. Jeg sammenligner det med sommeren 2002, da vi spilte uavgjort mot Sverige og ble slått av England i gruppespillet i VM, innenfor en uke, sier argentineren.

– Som spiller og manager er begge de verste øyeblikkene i karrieren min.

BLE EN SKUFFELSE:
BLE EN SKUFFELSE:  Champions League-finalen ble en skuffelse for Pochettino og Spurs.

Dette var første gang i Tottenhams 137 år lange historie at de kom seg til finalen i verdens gjeveste klubbturnering.

– Vi hadde de mest utrolige tre ukene å forberede oss til finalen. Vi var enormt skuffet over måten vi tapte.

– Så må du dra hjem. Jeg tok et tog fra Madrid til Barcelona dagen etter. Jeg brukte ti dager hjemme og ville ikke gå ut.

– Ja, det var tøft siden du nesten kunne ta på triumfen.

– All innsatsen vi gjorde for å komme til finalen var utrolig, men du vil vinne og når du ikke gjør det er det stort, fordi du vet hvor vanskelig det er å komme dit igjen neste sesong, å starte og finne energien til å prøve å vinne – det er hvorfor det er så vanskelig å komme seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]