Manageren lar ingen spillere forlate klubben i januarvinduet

Klopp ønsker en samlet tropp resten av sesongen.

16. jan 2020 kl 09.49 Kenneth Baraas

Det har kommet rapporter om at klubber, Roma blant annet, skal ha ønsket Xherdan Shaqiris tjenester. Den forespørselen skal Liverpool ha avslått like raskt som de fikk den. 

Ifølge David Maddock, journalist i The Mirror, vil ikke Klopp la noen av førstelagsspillerne forlate klubben i dette overgangsvinduet. 

Manageren skal ha gitt tydelig beskjed til Shaqiris agent at det er ingen sjanse for at sveitseren kan bevege på seg i januar.

Rhian Brewster og Nat Phillips ble nylig sendt på utlån til henholdsvis Swansea og Stuttgart, men en lignende løsning skal ikke være et alternativ for førstelagsspillere som ønsker mer spilletid. 

Gjør avtaler med spillerne

Til tross for at Klopp sjelden stiller med samme lag i to kamper på rad, er det spillere i troppen som ønsker mer spilletid. Adam Lallana var nylig ute å sa at det kan frustrere, men at han forstår sin rolle og setter laget foran. Klopp har tidligere uttalt seg om hvordan jobben er med å holde alle så fornøyde som mulig:

– De er ikke alltid glade, men forhåpentligvis føler de seg som en del av laget. Alle vet at man ikke kan gå inn i sesongen med elleve spillere, det er noe alle vet, forteller Klopp.

– Men alle sesonger er forholdsvis like på det punktet, så det gjelder nok to-tre spillere. Men det er ikke slik at vi ikke snakker sammen, og de ikke kommer og spør hvorfor de ikke spiller. Vi har disse samtalene.

Den tyske manageren vet at ved skader så begrenses mulighetene i troppen. Det har Klopp erfart den siste tiden, selv om de røde har mestret oppgaven på strålende vis.

Klopp har også tidligere avslørt at han avtaler med de spillerne som ikke spiller så mye, om når de skal spille neste gang.

– De må vite hva de kan forvente av deg. Hvis du sier noe, så må du holde det. For eksempel «du spiller neste uke» for en eller annen årsak, men hvis du ikke holder det så har du et problem.

Kanskje får Shaqiri muligheten på søndag, mot det som trolig blir et lavtliggende Manchester United-lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]