Ekspertene slakter VAR-bruken på Goodison

Engelske fotballeksperter synes samstemte - Jordan Pickford burde ha vært utvist etter seks minutters spill, og Jordan Hendersons overtidsmål burde ha blitt godkjent.

18. okt 2020 kl 11.00 Einar Kvande

De tidligere storscorerne Ian Wright og Alan Shearer i BBC Match of the Day-studio ristet bare på hodet over VAR-bruken i Merseyside-derbyet.

– Everton-keeperen slapp med skrekken der. Det var et dårlig forsøk på en redning. Jeg ville ha likt å se disse linjene, akkurat som Jürgen Klopp. Hvordan vurderer David Coote hvor Manés arm er sammenlignet med Yerry Minas fot. Det der er ikke offside. Han er i verste fall på linje, sa Wright om Hendersons annullerte scoring et par minutter på overtid.

– De kunne ikke se at Pickfords takling kvalifisere til rødt kort, men de kunne se at det der var offside, uttalte en tydelig indignert Shearer.

– Det er latterlig, la han til.

Setter søkelyset på David Coote

Newcastle- og Blackburn-legenden var klar på at Pickford burde ha blitt utvist for sin horrible takling på Virgil van Dijk. En takling som kan ha påført nederlenderen en alvorlig korsbåndskade.

VAR-dommer David Coote skal ha sjekket taklingen til Pickford, og konkludert at den ikke kvalifiserte til rødt kort. Hoveddommer Michael Oliver ble aldri bedt om å sjekke taklingen på skjermen på sidelinjen av nevnte Coote, som altså tok avgjørelsen på egen hånd.

– Det er en forferdelig takling. En skikkelig grisetakling. Den første feilen er det Michael Oliver som gjør, når han ikke ser den i utgangspunktet. De dømmer offside. VAR-dommeren konsentrerer seg om offsiden, men så snart han har gitt den, hvorfor har ikke David Coote anbefalt Michael Oliver å ta en titt på skjermen? Det er dette vi har VAR for, å ta tak i klare og tydelige feil. Michael Oliver har gjort en klar og tydelig feil der. Dette var svært farlig spill. Keeperen setter en motspiller i fare. Det er et opplagt rødt kort, sa en tydelig forbannet Shearer.

– Det skulle ha vært et rødt kort, og VAR-dommeren skulle ha sendt Michael Oliver til skjermen og sagt at jeg tror du har gjort en åpenbar feil, gi ham marsjordre.

Arsenal-legenden Paul Merson i Soccer Saturday-studio var like oppbrakt som Shearer og Wright da Hendersons overtidsmål ble annullert.

– De godkjenner ikke målet, nei, nei, nei, nei. De må slutte å ødelegge spillet. Er han offside? Det er albuen hans. Herregud, utbrøt Merson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]