Emile Heskey om sin Liverpool-helt: – Han er et symbol som har hjulpet unge spillere frem

Tidligere Leicester- og Liverpool-spiss Emile Heskey hadde en Liverpool-legende som et viktig forbilde.

19. nov 2020 kl 11.31 Øystein Tronstad

– Det var noen utrolige spillere i Liverpool-troppen på den tiden, men da jeg vokste opp så var mitt idol John Barnes. Jeg husker at jeg pleide å sparke ballen med venstre og late som at jeg var han, fordi han var venstrebeint, sier Emile Heskey til LCFC.com.

Mens Liverpool var landets beste lag og John Barnes en av ligaen største profiler, så ble Emile Heskey i 1987 en del av Leicester akademi. Niåringen var da høyrebeint, men nøt godt av inspirasjonen fra Barnes.

– Det fungerte fordi det hjalp meg å bli bedre. Jeg så opp til han, måten han bevegde seg på og hvordan han kunne gli forbi spillere på.

MED LIGACUPEN: John Barnes, Michael Thomas og Mark Walters feirer cupseieren i 1995.

MED LIGACUPEN: John Barnes, Michael Thomas og Mark Walters feirer cupseieren i 1995.

I 1997 ble Heskey kun slått av David Beckham i prisen om årets unge spiller, samtidig var han Leicesters toppscorer. Barnes på sin side forlot da Liverpool etter ti år og gjenforente med Kenny Dalglish i Newcastle.

To år senere, etter spill i Newcastle og Charlton, la Barnes opp. Året etter ble Heskey Liverpools rekordkjøp for £11 millioner.

For Heskey så var Barnes en inspirasjon utover fotballferdighetene. Barnes var kun den andre fargede spilleren i Liverpool. 80- og 90-tallet var tøft preget av rasisme i England.

– Når du ser på hva han måtte tåle, så ligner det veldig på det som alle på gata måtte håndtere. Men det at han kunne heve seg over det, bli den han ønsket og oppnå det han ville, det tenker jeg er et symbol som har hjulpet unge spillere i sin kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]