Ville ha Thiago - måtte ta til takke med lillebroren

PSG fikk sin Alcantara i sommer - men ifølge faren fikk de ikke den de egentlig hadde lyst på.

2. nov 2020 kl 21.50 Jens Bessesen

Thiago (29) og Rafael «Rafinha» (27) Alcantara kom begge opp gjennom Barcelonas akademi på 2000-tallet og ble regnet som store talenter, men ingen av dem nådde hundre ligakamper for den spanske storklubben. 

Thiago forlot klubben til fordel for Bayern München i 2013, mens Rafinha i sommer dro til PSG etter å ha tilbrakt de siste sesongene på utlån i flere klubber. 

Faren kommer med avsløring

Etter en lang overgangssaga i sommer fikk Liverpool endelig gjennomført kjøpet av Thiago 18. september. 29-åringen var en ettertraktet mann da det ble klart at han ikke ønsket å forlenge kontrakten med Bayern München. 

Også Rafinha var tilgjengelig på markedet, ettersom han ikke var tiltenkt en plass i Barcelona-stallen. 

Nå kan midtbanespillernes far, Mazinho, avsløre at PSG i utgangspunktet ønsket å signere Thiago.

– PSGs sportsdirektør Leonardo ønsket Thiago, men fikk Rafinha, sier Mazinho til France Football ifølge journalist Jonathan Johnson. 

Signering på deadline day

Faren hadde en god fotballkarriere selv, og spilte blant annet 35 ganger for Brasil. Sønnene har valgt hvert sitt landslag - Thiago spiller for Spania, mens Rafinha spiller for Brasil. 

I intervjuet med France Football avslører Mazinho at Rafinhas overgang til PSG var langt fra planlagt, men at det var noe som kom i stand på deadline day. 

– Jeg hadde snakket med Leonardo om Thiago en stund, men det var allerede enighet med Liverpool. Rafinha dukket opp, men det var ikke planlagt. For Rafa var det en drøm å komme til en slik klubb, sier han om sønnens overgang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]