12 røde på Guardians topp 100-liste

Det har vært et godt år for Liverpool…

25. des 2020 kl 12.57Arild Skjæveland

Siden 2012 har The Guardian og deres journalister kåret de 100 beste spillerne i verden. Den gang var det kun én Liverpool-spiller som kom inn på listen. Det var Luis Suarez på 21. plass, i et år Lionel Messi vant.

I 2013 hadde Suarez klatret til niendeplass. I 2014 hadde Luis gått til Barcelona, og Steven Gerrard (80. plass) var eneste røde på listen. 2015 hadde Jürgen Klopp akkurat blitt Liverpool-manager da listen ble offentliggjort, og den eneste de hadde funnet plass til, var Philippe Coutinho (46. plass).

Liverpools fremgang fra år til år viser seg tydelig i Guardians liste. Fra å ha én spiller hvert år, har det gradvis tatt seg opp. I 2016 var Coutinho (28. plass), Sadio Mané (69. plass) og Roberto Firmino (76. plass) representert.

I 2017 gikk Mohamed Salah (22. plass) inn på listen, med Coutinho (24. plass) og Mané (36. plass). I 2018 nådde Liverpool Champions League-finalen i Kiev, og fikk flere navn på listen. Salah (5. plass), Mané (19. plass), Firmino (23. plass), Virgil van Dijk (24. plass), nyinnkjøpte Alisson (43. plass), og James Milner (82. plass) var alle på listen.

For et år siden hadde Liverpool vunnet Champions League, og var på toppen av Premier League-tabellen da listen ble offentliggjort. Der fant vi 10 røde: van Dijk (2. plass), Mané (3. plass), Salah (5. plass), Alisson (9. plass), Firmino (11. plass), Trent Alexander-Arnold (17. plass), Andy Robertson (23. plass), Fabinho (34. plass), Gini Wijnaldum (43. plass) og Jordan Henderson (74. plass).

Ny rekord i år

På årets liste er det hele 12 Liverpool-spillere! Det er ny rekord, og to flere enn året før. Bayern München vant alt de kunne vinne, inkludert Champions League, men har færre spillere på listen enn de røde fra Merseyside.

Fra å ha én spiller på listen fra 2012 til 2015, er de røde nå klubben med flest navn på listen for aller første gang. Tidligere er det Manchester City som har toppet listene, men på årets utgave har de kun sju navn. Robert Lewandowski tar førsteplassen, foran Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Dette er Liverpool-spillerne:

Sadio Mané (5. plass)
Mohamed Salah (8. plass)
Virgil van Dijk (10. plass)
Thiago Alcantara (17. plass)
Trent Alexander-Arnold (18. plass)
Alisson Becker (26. plass)
Jordan Henderson (33. plass)
Andy Robertson (34. plass)
Roberto Firmino (43. plass)
Fabinho (51. plass)
Diogo Jota (63. plass)
Gini Wijnaldum (73. plass)

Se hele årets liste, med begrunnelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]