Tok grep før den viktige Leicester-kampen 2. juledag:Robertson avslører Klopps avgjørende hotell-avgjørelse etter VM for klubblag

Flere ventet at Liverpools grep om tittelen skulle svekkes etter reisen til Qatar for å vinne VM for klubblag. Robertson avslører et viktig grep Klopp tok etter reisen.

5. des 2020 kl 16.44Jens Hapnes Rege

Liverpool festet tidlig grepet om tittelen forrige sesong, og så ikke ut til å ha noen planer om å dempe det før den 30 års lange ventetiden er over. 

Da de rødkledde dro til Qatar og vant VM for klubblag mente flere at det heseblesende tempoet ville være for mye, og at Klopps lag kom til å miste det sterke grepet om tittelen. 

I et intervju med Liverpool Echo i forbindelse med lanseringen av hans nye AR26 veldedighetsorganisasjon avslører Andy Robertson et av grepene Klopp tok etter den energitappende reisen. 

Lot spillerne være hjemme

– Vi hadde VM for klubblag uken før jul, og mange av oss hadde familier som gledet seg til nissen skulle komme og til at familien skulle komme. Å være på den andre siden av verden var tøft, det visste både manageren og oss.

– Det viser hvor god leder han er at han tenkte at å være på et hotell på julekvelden før Leicester-kampen ikke var en god idé. Å sove i sitt eget hus og i sin egen seng, og tilliten han viste oss til å ikke bli for ivrige med jule-desserten, viser at han definitivt forstår våre situasjoner, forteller skotten. 

– Han hadde en ung familie en gang og barnene hans er sannsynligvis mye eldre nå, men han var sannsynligvis i den samme situasjonen som spiller. 

Ingen kommer til å glemme det som skjedde andre juledag i 2019. Liverpool nedsablet et Leicester i storform, som på den tiden lå på andreplass etter å ha startet sesongen forrykende.

Robertson understreker at spillerne ønsket å bevise kritikerne at de tok feil når de sa at grepet om tittelen ville svekkes. 

– Man ser hva som skjedde på andre juledag. Flere sa at vi ville returnere fra Qatar og at «hjulene ville falle av» tittel-angrepet. Vi ønsket virkelig å bevise alle de at de tok feil, og det drev oss de neste seks ukene. 

MENTALE MONSTRE: Liverpool knuste Leicester.

MENTALE MONSTRE: Liverpool knuste Leicester.

En dansende Klopp

Skotten forteller om feiringene på Formby Hall etter at tittelen var sikret. 

– Det eneste negative den kvelden var da Klopp dro frem dansebevegelsene sine!

– Det var en veldig spesiell kveld i rare omstendigheter og vi gjorde det beste utav det. Vi hadde alle folkene fra Melwood der og det gjorde at vi kunne feire den enorme bragden skikkelig, sier han om feiringen. 

Selv om Liverpool-spillerne og de ansatte fikk feiret ligatittelen skikkelig, ønsker 26-åringen å få feire med supporterne. 

– Det er ingenting jeg ønsker mer enn å få være i gatene og feire med supporterne og ha en stor fest i byen, men slik ble det ikke nå. Vi ønsker flere slike kvelder med feiring og det er det som motiverer oss, avslutter Robertson. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]