– Det er imponerende med tre finaler på tre forsøk, men du får ingen presanger fra Atletico Madrid

Jürgen Klopp reflekterer over den suksessen som Liverpool har hatt i Europa med ham som manager.

18. feb 2020 kl 10.31 Torbjørn Flatin

Liverpool er inne i den 5. sesongen med Jürgen Klopp som manager, hvis en tar med 2015/16 hvor han kom inn i oktober.

I den første sesongen nådde Liverpool finalen i Europa League, men et tap for Sevilla gjorde at de røde ikke spilte E-Cup den påfølgende sesongen. Det hjalp imidlertid til at man kvalifiserte seg for Champions League, og hvor det gikk hele veien til finale i Kiev og et smertelig tap for Real Madrid.  De fleste vil huske triumfen i Madrid sist sommer hvor LFC for 6. gang kunne krones som Champions of Europe etter 2-0 seier mot Tottenham.

Tre finaler av tre mulige

Det betyr altså at i de tre sesongene hvor Liverpool har spilt i Europa under Klopp har det blitt tre finaleopptredener.

Da forstår en også at de med en liverbird på brystet aldri har tapt en cuprunde med hjemme og bortekamp i Europa med den skjeggprydede og bebrillede tyskeren ved sidelinjen.

– Det er imponerende for å være ærlig, erkjenner også Jürgen Klopp til pressen før kveldens kamp mot Atletico Madrid. – Hver gang vi har spilt turnering i Europa har endt opp i finalen, som er fint spesielt hvis du vinner finalen.

– Jeg har ikke noen forklaring på det. Vi ønsker å komme så langt som mulig og ser på oss selv som et av lagene som kan være i stand til å vinne turneringen.

– Til tider har vi slitt litt i gruppespillet, men så vært ganske overbevisende i cupspillet. Forhåpentligvis kan det fortsette mot Atletico.

To unike lag

Etter seieren mot Tottenham forrige sesong har Liverpool nå sjansen til å vinne to sesonger på rad, som kun Real Madrid har greid etter at Champions League ble innført i 1992/93.  Real vant tre ganger i årene 2016-18.

Klopp trekker fram et par bortekamper som tidligere høydepunkt i cupspillet til Liverpool, som seieren mot Bayern München, men også hvordan man spilte i 3-0 tapet mot Barcelona i fjorårets semifinale. Manageren understreker at alt dette er historie når hans lag nå møter en av de mest fryktede motstanderne i Atletico Madrid, under den kyniske treneren Diego Simeone.

– Hvis det er et lag du må være på ditt beste mot absolutt hele tiden, så er det Atletico, understreker Jürgen Klopp. – De gir deg ingen presanger, absolutt ingen presanger.

– Hvis du ikke arbeider knallhardt har du ingen sjanse og som er en grunn til at Atletico også ofte har vært i finaler i Europa. Det viser at de hadde et lag som var lenge sammen, og som de nå har måttet forandre på. Det har hentet inn stort potensial, og også erfaring.

– Det øyeblikket du ikke er 100 prosent konsentrert, da vil de presse deg med to eller tre spillere og så kontre. Hvis du ikke er konsentrert i ditt eget offensive spill, da vil du ikke få skudd på mål siden de er så gode til å stenge av sentralt-

– Det forsvarer seg på en spesiell måte, men på den annen side tror jeg ikke de har spilt mot et lag som oss. En skal ikke glemme det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]