– Det var nok scoringene mine som gjorde at jeg fikk overgangen til Liverpool

Liverpools andre januarkjøp er fortsatt i den syvende himmel.

20. mar 2020 kl 09.47 Einar Kvande

Joe Hardy må fortsatt klype seg selv i armen hver morgen. Han kan nesten ikke tro at han er blitt Liverpool-spiller. Etter en tilværelse på Brentfords U23-lag kom overgangen til Liverpool helt ut av det blå.

21-åringen har funnet seg godt til rette i klubben, og fikk sin debut for førstelaget da Shrewsbury ble beseiret i FA-cupen på Anfield.

Hardy begynte karrieren hos Tranmere Rovers, før ferden gikk videre til Manchester City og Brentford. Han forteller hvordan dette gikk til i et intervju med Neil Mellor for LFCTV GO.

– Jeg var sju år gammel da jeg begynte å spille for Tranmere. Jeg begynte omtrent samtidig som jeg startet på skolen. Først var broren min på prøvespill i Tranmere, og han fikk beskjed om å ta med lillebroren sin neste gang, så det endte med at jeg ble tatt inn, mens han ikke ble det!

Senere ble Hardy hentet til Manchester City.

– Der var det mye mer intenst. Den taktiske planen var helt annerledes. Vi reiste mye utenlands, noe som var perfekt for en ung spiller, og jeg elsket livet der. Så gikk ferden videre til Brentford da jeg var midtveis i min U18-sesong.

40 mål på to sesonger

I London-klubben viste Hardy seg som en skikkelig måltyv, og han tror det var grunnen til at Liverpool fikk øynene opp for ham.

– Det var nok scoringene mine som gjorde at jeg fikk overgangen til Liverpool. Jeg scoret 40 mål på to sesonger, mens jeg i all hovedsak spilte for U23-laget der.

– Det var helt utrolig å signere for Liverpool. Om det var ett lag jeg ønsket å signere for på dette stadiet av karrieren min, så var det Liverpool. Det var ideelt for meg at jeg kunne flytte hjem igjen også. Alle mine venner er Liverpool-fans, så jeg elsker å være i klubben, og har funnet meg raskt til rette.

Hardy spilte og trente under Neil Critchleys ledelse, før U23-manageren dro til Blackpool.

– Han er en veldig god trener, og jeg likte å jobbe med ham. Jeg var selvsagt ikke her så lenge før han dro, men han ga meg mange sjanser og hadde tro på meg. Han hjalp meg på mange vis, og er en veldig bra trener.

Førstelagsdebut i FA-cupen

Høydepunktet så langt i Hardys Liverpool-karriere er selvsagt førstelagsdebuten, mot Shrewsbury i FA-cupen.

– Min familie sliter fortsatt med å forstå at jeg har spilt førstelagskamp for Liverpool. Det var utrolig. Slik er fotballen. Dette har vært det jeg har ønsket å gjøre hele tiden, men hadde du fortalt meg for tre måneder siden at jeg ville spille foran 50 000 tilskuere på Anfield i FA-cupen, så hadde jeg ikke trodd på det! Hele familien min var der, og alle vennene mine er tilstede på alle kampene til Liverpool, så det var en veldig fin kveld.

Hardy ser at akademispillerne får en sjanse av Jürgen Klopp, noe som inspirerer ham.

– Du får tro på at du får muligheter. Du ser førstelagets manager benytte unge spillere hele tiden. Harvey Elliott er bare 16 år gammel, og han får muligheter. Mulighetene vil komme om du presterer bra. Da kan alt skje.

Wirral-gutten spiller fast sammen med Elliott og Curtis Jones på U23-laget.

– Jeg føler vi er på bølgelengde hele tiden. De er gode spillere, så du vet du vil få ballen fra dem, og de vet at jeg kommer til å score mål. De er gode spillere, så jeg må belønne dem med å sette ballen i mål når de gir den til meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]