Rivalenes keepere i negativt fokus

I en noe amputert ligarunde, grunnet ligacupfinalen mellom Aston Villa og Manchester City, møttes blant annet to av Liverpools største rivaler til dyst.

1. mar 2020 kl 16.56 Kenneth Baraas

Manchester United besøkte byen, der Everton ventet for å forsøke å stikke kjepper i hjulene på bussen til Ole Gunnar Solskjær. 

Dominic Calvert-Lewin fortsatte scoringsformen og satte inn 1-0 etter kun tre minutter spilt. Dog var det heller en keepertabbe av de røde djevlenes sisteskanse enn en enorm prestasjon av Everton-angriperen. Helt upresset dunket David De Gea ballen i hjemmelagets spiss, og ballen spratt i motsatt retning og inn i mål - en scoring av typen gratis. 

Det røde laget fra Manchester har også en formspiller på sitt lag. Bruno Fernandes fikk servert ballen utenfor sekstenmeteren, og portugiseren valgte å fyre av. Med strak vrist traff han ballen klokkerent, og ballen seilet ned i hjørnet. Dog var det heller ikke her noen stor keeperprestasjon, denne gangen av Jordan Pickford. 

Everton og Calvert-Lewin trodde de hadde avgjort kampen på overtid, men målet ble annullert for offside. Manchester United ligger dermed på 5. plass med 42 poeng, og Everton ligger på 11. plass med 37 poeng - henholdsvis 37 og 42 poeng bak Liverpool. 

GAVEPAKKE: Calvert-Lewin takket og bukket etter blemmen til De Gea.

GAVEPAKKE: Calvert-Lewin takket og bukket etter blemmen til De Gea.

Målfest i London

Det er en intens kamp om den fjerde og viktige plassen som gir Champions League. Liverpool er fire seire unna ligagullet, Manchester City ligger komfortabelt på andreplass, og det samme med Leicester på tredje - dog er revene inne i en svak formperiode.

På Tottenham Hotspur Stadium møttes to lag som jakter Chelsea på fjerdeplass. Wolverhampton var gjester, men det var hjemmelaget som åpnet best. 

Spurs rullet fint opp etter 13 minutter, og Dele Alli forsøkte seg inne i feltet. Wolves-keeper Rui Patricio reddet fint, men Steven Bergwijn var på plass og satte returen i mål. Ulvene vartet opp med et lignende angrep drøye ti minutter senere, og Matt Doherty fikk æren av å utligne. 

Så var det en noe uvant målscorer som skulle vise seg frem. Serge Aurier mottok ballen på hjørnet av sekstenmeteren, dro seg innover, og med feil fot satte han ballen lekkert i motsatt hjørne. 

STORSPILTE: Jimenez og Jota er i slag.

STORSPILTE: Jimenez og Jota er i slag.

Målene fortsatte å renne inn, og nok en gang skulle Wolves svare. Adama Traoré viste sin eminente styrke og satte i gang angrepet som endte med et innlegg fra Doherty som Diego Jota ekspederte inn i mål. 

Og oransjetrøyene ga seg ikke der. Jota startet inne på egen banehalvdel, og dro av tre-fire mann på veien frem til motsatt ende av banen. Der slapp han ballen i perfekt tidspunkt til Raul Jimenez, som kunne plassere inn 3-2. 

Wolves klatret dermed forbi José Mourinhos mannskap, og opp til 6. plass - à poeng med Manchester United. 

Den britiske fotballkvelden avsluttes med ligacup-finale på Wembley. Der møtes Aston Villa og Manchester City. Kampen starter kl. 17:30, og vises på Viasat 4. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]