Henderson om Anfield-publikumet:– Vi tar det ikke for gitt

Jordan Henderson understreker at spillerne ikke tar støtten fra supporterne på Anfield for gitt.

11. mar 2020 kl 15.44 Jens Hapnes Rege

Jordan Henderson var lenge en spiller som ikke ble likt av alle supportere, og noen mente at det var andre som heller burde være lagets kaptein.

I denne sesongen har han stått frem som kanskje lagets viktigste spiller for laget som har vunnet Supercupen, klubb-VM, og som kan ta rekorder i Premier League og nå langt i Champions League. 

I det forrige oppgjøret mot Atletico Madrid pådro han seg en skade mot slutten av kampen, men etter et par dager i trening kan han være klar for spill igjen mot Simeones mannskap. I hans notater i kampprogrammet hyller han supporterne. 

Utrolig ramme

– Da jeg var en supporter på søndag gjorde jeg et poeng av å ta inn atmosfæren på Anfield de siste minuttene og sekundene, og spesielt det som skjedde på the Kop. Det fikk meg til å forstå hvorfor det betyr så mye.

– Det var utrolig å se på alle fargene og flaggene og lyden var uvirkelig. Det så og hørtes fantastisk ut. Jeg har nenvt Spion Kop 1906 tidligere, men arbeidet de legger ned er alltid verdt å hylle. Det har en veldig positiv innvirkning. De, mer enn noen andre, har æren for å skape den ekte og autentiske atmosfæren. 

– Jeg så på sosiale medier at de hadde 50 nye flagg til Bournemouth-kampen. Fra en spillers ståsted så the Kop bedre ut enn noen gang, sier han i kampprogrammet.

– Jeg vet ikke om dere legger merke til det, men hvis dere ser på spillerne våre før vi samles til avspark kaster alle et blikk på the Kop og prøver å forstå hvor stort det er. 

JUBEL: Med The Kop i ryggen satte Sadio Mane inn 2-1 målet og sørget for at Liverpool vant lørdagens kamp.

JUBEL: Med The Kop i ryggen satte Sadio Mane inn 2-1 målet og sørget for at Liverpool vant lørdagens kamp.

Tar ingenting for gitt

– En del av det å ha noe spesielt i livet er å sørge for at man aldri tar det for gitt. Det gjelder mange ting, men som en Liverpool-spiller bør den positive innflytelsen fra Anfield og the Kop være på toppen av den listen. 

– Jeg vet at det blir mye snakk om viktigheten av hjemmebane før kampen. Det vil være dusinvis med artikler og sendinger som nevner de europeiske kveldene her, men vi kan aldri og vil aldri ta det for gitt. Det skjer aldri automatisk. De anledningene kommer fordi vi får dem til å skje - alle sammen. 

– Øyeblikket vi antar at ting vil skje for oss bare fordi det er Liverpool, Anfield og Champions League, kommer det ikke til å skje. Ingen av oss tar noe av det for gitt og vi går inn i kampen og vet at for å skape noe spesielt må vi arbeide hardt for å skape det. 

– Det er det vi ønsker å gjøre som spillere: Gi alt vi har. Hvis vi gjør det vet vi at støtten vil drive oss fremover, avslutter kapteinen. 

Jordan Henderson vil sannsynligvis være tilbake i aksjon i onsdagens kamp. Oppgjøret starter 21:00 og sendes på TV2 Sport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]