Derfor er ikke Anfield av stadionene som skal brukes dersom Premier League-forslaget går gjennom

Premier League-klubbene skal stemme over planene.

4. mai 2020 kl 18.46 Arild Skjæveland

Slik situasjonen er nå, kommer ikke Premier League-klubbene til å kunne spille ferdig sesongen på sin egen hjemmebane.

For å være til minst mulig belastning for politi og helsepersonell, er planen at de siste 92 kampene skal spilles på åtte ulike nøytrale stadioner. 

Ifølge Jason Burt i The Telegraph, er ikke Anfield blant anleggene som står på den listen. Dermed blir det neppe spilt fotball igjen på Liverpools hjemmebane før 2020/21-sesongen.

Det er regjeringen, politiet og Sports Ground Safety Authority (SGSA) som setter kriteriene for hva som skal til for å spille Premier League-kamper under Korona-krisen.

PÅ LISTEN: Wembley er av stadionene som kan bli tatt i bruk.

PÅ LISTEN: Wembley er av stadionene som kan bli tatt i bruk.

De som vurderes

Det viktigste kriteriet er hvor stadion ligger, og at faren er minst for at supportere vil samle seg utenfor. Det betyr at stadioner som ligger i nærheten av boligområder eller i bysentrum ikke vil være alternativer. En slik stadion er St. James’ Park - og trolig også Anfield.

Eldre stadionanlegg vil gjøre det vanskelig å holde avstand, på grunn av trange korridorer og små garderober. 

Ifølge Burt, er Wembley en av stadionene som passer til kriteriene. Andre er London Stadium (West Ham), Etihad Stadium (Manchester City) og Amex Stadium (Brighton). Old Trafford (Manchester United), St. Mary’s (Southampton), Emirates Stadium (Arsenal), King Power Stadium (Leicester) og Villa Park (Aston Villa) er andre stadioner som vil vurderes. Enkelte klubber skal allerede ha blitt informert om at deres anlegg vil bli brukt.

Ifølge The Telegraph kan det også bli aktuelt at Championship-stadioner blir tatt i bruk. Pride Park (Derby), Madejski Stadium (Reading) og bet365 Stadium (Stoke City) ligger alle avsides til.

Ingen av lagene vil få spilt sine kamper på sine egne hjemmebaner, så det blir likt for alle.

Planen har vært at klubbene skal stemme over forslaget på torsdag, men det ryktes at det møtet er utsatt til neste uke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]