– Det eneste rettferdige er å fullføre sesongen

Klar tale fra Liverpools venstreback.

11. mai 2020 kl 18.14 Einar Kvande

Liverpool-forsvarer Andy Robertson ønsker på ingen måte at Premier League skal avsluttes på samme måte som den franske og den nederlandske toppserien. Disse to ligaene vil ikke bli fullført denne sesongen grunnet koronapandemien. I Frankrike ble Paris Saint-Germain likevel kronet som ligamestere, mens Amiens og Toulouse rykker ned.

Liverpool trenger som kjent bare to seire til for å bli ligamestere for første gang på 30 år. 

– Vi ønsker å fullføre sesongen. Det tror jeg alle gjør. Jeg mener det er det eneste rettferdige, uttaler Andy Robertson til BT Sport.

– Så lenge det er trygt, og alt rundt det er trygt, legger Liverpool-backen til. 

– Ingen ønsker å rykke opp, rykke ned eller bli kronet som mestere uten å fullføre sesongen, sier skotten.

TILBAKE PÅ MELWOOD: Andy Robertson krysser fingrene for at det kan spilles kamper igjen om en måneds tid.

TILBAKE PÅ MELWOOD: Andy Robertson krysser fingrene for at det kan spilles kamper igjen om en måneds tid.

Klubben og fansen har ventet lenge

Robertson øyner å følge opp fjorårets Champions League-triumf med Premier League-tittelen, men synes det er vanskelig å velge hvilket trofé han i så fall vil sette høyest.

– Det er utrolig vanskelig å svare på, for Champions League-trofeet er det største av dem alle. Alle sier det, og slik er det for meg også. Du spiller mot lag fra hele Europa, som er med fordi de har gjort det bra i sine hjemlige ligaer, og de er dermed topplagene i Europa for øyeblikket. Men når du spiller for Liverpool forstår du også hvor mye Premier League-tittelen betyr. Klubben og fansen er desperate etter å vinne ligaen, og vi er i en ganske unik posisjon nå.

– Liverpool har aldri vunnet Premier League, og det er 30 år siden klubben vant sin forrige ligatittel. Det er ganske lenge å vente. 

– Det vil være fantastisk om jeg får begge disse medaljene og begge trofeene i premiesamlingen. Forhåpentligvis blir det slik.

Håper å spille for Liverpool resten av karrieren

26 år gamle Robertson avslører også at han håper å avslutte karrieren i Liverpool.

– Det ideelle for meg nå er å avslutte karrieren i Liverpool. Det kan bli ganske vanskelig å få til, men jeg ville ha elsket å spille ut karrieren her.

Klarer jeg å holde det samme høye nivået til jeg blir like gammel som James Milner, vil jeg gladelig gi meg da.

– Klarer jeg å holde det samme høye nivået til jeg blir like gammel som James Milner, vil jeg gladelig gi meg da. Men jeg har også alltid sagt at jeg hadde likt å spille i Celtic-drakt. Jeg spilte selvsagt for Dundee United tidligere, noe jeg elsket.

– Du skal aldri si aldri. Det er lenge til jeg skal gi meg med fotball. Jeg ønsker å spille så lenge som mulig, og om det betyr at jeg avslutter karrieren i Skottland, så er jeg åpen for det. Men ideelt sett ønsker jeg å avslutte karrieren med et par trofeer til i Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]