Kapteinen om skuffelsene og tårene:– Det hadde bygget seg opp over tid

Jordan Henderson skulle helst ønske at kameraene ikke var til stede.

8. mai 2020 kl 17.19 Kenneth Baraas

29-åringen har lagt ned en enorm innsats i sin fotballkarriere, og nå nyter han stor respekt som Liverpools kaptein. 

Karrieren i den røde drakta nådde sitt foreløpige høydepunkt juni i fjor, da den tidligere Sunderland-spilleren kunne løfte Champions League-trofeet over hodet. Men veien dit har inneholdt flere skuffelser, både for ham og laget. 

– Det hadde bygget seg opp over tid. Real Madrid året før, ligaen den sesongen, Europa League-finalen og tidligere øyeblikk der det har røket i siste liten, forteller Henderson i et intervju med BT Sport.

– Det er flere øyeblikk som vi har hatt vanskelige stunder sammen. Vi responderte på riktig måte, og vi fortsatte med å forbedre oss. Jeg visste allerede etter den siste ligakampen for sesongen at vi ikke ville la noe slikt skje igjen. 

– Spesielt Real Madrid-kampen... du lærer mye av å spille finaler, og i alle fall en Champions League-finale. Vi lærte enormt mye fra den kampen. 

FAR OG SØNN: Det ble både gråt og latter for Jordan Henderson og far Brian Henderson.

FAR OG SØNN: Det ble både gråt og latter for Jordan Henderson og far Brian Henderson.

Stort øyeblikk

Etter kampen ble det følelsesladd for mannen med kapteinsbindet. Like etter at kamplederen hadde blåst for siste gang i fløyta, gikk Henderson til sidelinjen hvor faren, Brian Henderson, sto og ventet. Da rant følelsene over for de rødes leder, og tårene begynte å trille. 

– Det var bare noe som skjedde. Ville jeg foretrukket at kameraene ikke var der? Sannsynligvis, slik at folk ikke ville se oss gråte! 

– Men samtidig, jeg tror det er det fotball handler om, følelsene, lidenskapen jeg har for fotball, som faren min har hatt igjennom årene. Det han har gått igjennom for at jeg har kommet dit jeg er. Så å se ham så kort tid etter kampslutt var et fantastisk øyeblikk, og et jeg aldri vil glemme, avslutter midtbanespilleren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]