Fotballforbundet vil blokkere alle forsøk på å få sesongen strøket

Årets Premier League-sesong skal ferdigspilles.

7. mai 2020 kl 19.47 Arild Skjæveland

Premier League-klubbenes plan er å ferdigspille sesongen - men enkelte klubber skal ha ønske om at sesongen strykes.

Dersom klubbene som ønsket en kansellert sesong skulle ha lykkes med å få flertall for en slik løsning, ville det blitt blokkert av det engelske fotballforbundet (FA). Det rapporterer The Times

Sjefene i FA vil blokkere alle forsøk på å avbryte sesongen, og planer om å droppe nedrykk fra den øverste divisjonen.

Det har de også rett til - på grunn av en avtale som ble underskrevet i 1991 da Premier League ble opprettet. FA må si seg enig i alle endringer til opprykk og nedrykk fra divisjonene, og antall lag som skal spille i hver divisjon.

Uakseptabelt

Enkelte Premier League-klubber har satt seg imot planene om å ferdigspille sesongen for tomme tribuner på nøytrale stadioner. Minst én klubb skal ha uttrykt at klubber ikke skal kunne rykke ned dersom det skal skje.

Et styremedlem uttaler til The Times at en strøket Premier League-sesong uten nedrykk blir sett på som «uakseptabelt» av forbundet. 

Liverpools tidligere daglige leder, Rick Parry, var med på å sette opp Premier League i 1991. Han er nå sjef for EFL, og kjenner godt til reglementet. Han vil kreve at lag skal rykke opp fra Championship, og det jobbes med en løsning for at Championship får ferdigspilt sin sesong selv om det spøker mer for League One og League Two.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]