Noen spillere er skeptiske til å trene igjen fordi de har gravide partnere eller familiemedlemmer i risikogruppene

Premier League-managerne og spillerne ble i dag fortalt at alt gjøres for å minimere risikoen for å få korona-viruset når lagene begynner å trene for fullt igjen.

13. mai 2020 kl 21.34 Einar Kvande

Det ble i dag avholdt to separate videokonferanser, en for spillerne og en for managerne. Der ble disse to gruppene presentert for den medisinske protokollen som skal følges når spillerne begynner å trene for fullt igjen.

Det var Premier Leagues medisinske sjef Mark Gillett, medisinsk ekspert Professor James Calder, Premier League-leder Richard Masters og fotballdirektør Richard Garlick som informerte spillere og managere under de to seansene.

Spillerne vil bli testet to ganger i uken, og skal testes mindre enn to døgn før de begynner å trene for fullt igjen. Spillerne må også gjennom en medisinsk sjekk av lunger og hjerte før de begynner å trene igjen.

Managerne ble fortalt at alle lag- og trenermøter må skje via videokonferanse, og alle opptak av treningsøktene skal gjøres tilgjengelig for Premier League, melder Sky Sports.

Noen spillere uttrykte bekymring over helsesituasjonen til familiemedlemmer. Enkelte spillere er skeptiske til å begynne å trene igjen fordi de har gravide partnere eller familiemedlemmer i risikogruppene som de bor sammen med.

40 siders protokoll skal følges

Alle spillere er nå blitt gitt en 40 siders treningsprotokoll som skal følges, og alle klubbene var representert ved sin kaptein under videokonferansen.

Spillerne vil selv kjøre til trening, og vil allerede da ha treningsklærne på seg. De skal være alene i bilen. De vil få kroppstemperaturen sjekket ved inngangen til treningsfeltet. De vil parkere på anviste plasser, tre parkeringsplasser unna andre.

Spillerne vil ikke få mat på treningsanlegget. De vil trene i grupper bestående av maksimalt fem spillere, og i maksimalt 75 minutter. Spillerne vil bli anbefalt å bruke masker eller buff. Taklinger vil være forbudt, og det er ikke lov å spytte. Alt vil bli desinfisert etter trening, inkluder baller, banen, målstenger, kjegler og annet treningsutstyr.

Spillerne må holde anbefalt avstand til andre hele tiden. Dersom en spiller blir skadet vil han bli behandlet av en fysioterapeut som bruker beskyttelsesutstyr som minimum inkluderer maske, hansker og forkle.

Etter trening skal spillerne kjøre rett hjem.

Utenlandske spillere som returnerer til England vil ikke slippe inn på treningsfeltet før det har gått to uker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]