Premier League betaler 50 millioner kroner for testutstyr

Ligaen vil skaffe 40.000 tester.

8. mai 2020 kl 13.50 Arild Skjæveland

På mandag skal klubbene stemme over planen «Project Restart». I den innebærer det at spillere og støtteapparat skal bli testet to ganger i uken i tre uker mens lagene har sin «mini pre-season» før kampene kan starte igjen.

Testene skal fortsette to ganger i uken gjennom de sju ukene det er planlagt at det skal spilles Premier League-fotball igjen.

Mangelen på testing har vært et av de største problemene med Korona-viruset i Storbritannia, og Premier League har kun sagt at de vil skaffe til veie tester dersom det ikke går utover folkehelsen og det statlige helsevesenet i landet (NHS).

Avtale i Hong Kong

The Guardian rapporterer at Premier League er i ferd med å bli enig med et firma i Hong Kong for 40.000 «hjemmetester». 

Avtalen med firmaet Prenetics skal være verdt fire millioner pund - i overkant av 50 millioner kroner med dagens valutakurs.

Ifølge avisen skal testkapasiteten i Storbritannia nå være større enn antall daglige tester, så dette er ikke lenger ansett som en hindring for at fotballen organiserer og setter opp sine egne testsentre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]