Premier League ønsker utdeling av ligagull - spillerne må belage seg på to uker i karantene før oppstart

Liverpool-troppen må forberede seg på hotelliv før sesongen gjenopptas.

18. mai 2020 kl 23.27 Kenneth Baraas

Det gikk slag i slag etter at forbundskansler Angela Merkel åpnet for at Bundesliga kunne gjenoppta sesongen. Spillerne gikk inn i en syv-dagers karantene før de første kampene ble spilt i helgen. 

Premier League vil derimot vurdere å sette spillerne i hotellkarantene i to uker før det kan arrangeres kamper. 

– Rådene vi har fra myndighetene er at karantenen skal vare i 14 dager. Så det må gjøres på hotell i 14 dager for at det virkelig skal være effektivt, sier Premier Leagues medisinske rådgiver Mark Gillett, ifølge Telegraph

– Nå er det absolutt noe vi må tenke på og snakke om med spillere, klubber, ledere, PFA og alle andre interessenter før vi går videre til den fasen. Det er absolutt noe som vil bli diskutert, og til slutt når vi kommer til den fasen vil vi ta en beslutning om det. 

I denne perioden vil spillere, trenere og øvrige ansatte i så fall oppholde seg kun på hotellet og området rundt innimellom treningsøktene med laget. 

Tomme tribuner

Det ble på mandagens Premier League-møte besluttet at klubbene skulle bevege seg inn i steg 1 av «Project Restart», altså trening i små grupper. I neste uke vil det diskuteres om det vil startes med treningsøkter som innebærer full kroppskontakt mellom spillerne. 

Dog kan det være lenge til spillerne vil få støtte fra tribunen igjen. Når ligaen gjenopptas vil det være uten supportere på stadionene, og slik kan det være i lang tid fremover. 

Folkehelseinstituttet i England har tatt kontakt med Premier League og advart om at den nåværende sosiale situasjonen kan vare i alt mellom seks til 12 måneder. Det vil i verste fall bety ett år uten supportere. 

– De har gjort det veldig tydelig at den sosiale situasjonen ikke kommer til å endre seg i løpet av de neste seks til 12 månedene, sier Gillett. 

– Uavhengig av tidsperioden vil vi se på retningslinjene på treningsanleggene og hvordan fotballspillere skal oppføre seg.

– Det er også viktig at folk er innforstått med disse endringene.  

Utdeling av ligagull

Premier League-sjef Richard Masters er klar på at ønsket er å gi Liverpool den hederen de fortjener, selv om det blir en noe uvanlig avslutning på sesongen. 

– Hvis det i det hele tatt blir mulig, så vil vi gjerne ha en utdeling av trofeet for å gi spillerne og personalet det øyeblikket de har jobbet så hardt for. Vi ønsker ikke å gå glipp av det, med mindre det ikke lar seg gjøre.

Masters sier videre at det vil komme et tidspunkt der det vil bli vanskelig å planlegge for neste sesong. 

– Det vil komme et punkt der det blir vanskelig å planlegge neste sesong. Vi er ikke på det tidspunktet ennå. En avslutning (av sesongen) i juni eller juli gir tid til en pause slik at andre turneringer også kan fullføres, og dermed at neste sesong kan starte i slutten av august eller veldig tidlig i september. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]