Sånn motiverte Klopp unge Neco Williams

A-lagsdebuten til Neco Williams ble av den minneverdige sorten. Dette sa Jürgen Klopp til han før Carabao Cup-møtet med Arsenal.

31. mai 2020 kl 12.00 Øystein Tronstad

Kanskje var det akkurat hvordan Klopp roet nervene på unggutten som førte til en solid prestasjon, og ikke minst en viktig målgivende til Divock Origis utligning i siste minutt. Til Liverpoolfc.com åpner Williams seg om tiden, en uke i forveien, fra da han fikk vite at han skulle starten mot Arsenal. 

– Jeg tror at han kunne se at jeg var litt nervøs på trening og at jeg tenkte mye på det. Han tok meg til side og sa at jeg skulle spille som vanlig, spille som jeg ville ha gjort om jeg spilte for U23-laget. Spill med selvtillit og det er ikke noe press på deg, sa han.

Cupkampen, som var Williams debut på førstelaget, endte med 5-5 etter ordinær tid. Liverpool vant 5-4 på straffespark.

– Jeg forsøkte bare å ta det innover meg, og nyte hvert minutt. Det var første gang jeg gikk ut på banen foran 50 000 som sang You’ll Never Walk Alone. Det var et surrealistisk øyeblikk og jeg takker trenerene og akademiet for at de forberedte meg på det.


Klopp slapp til fire tenåringer fra start. Snittalderen på startelleveren var 23 år og 122 dager. Harvey Elliot ble i samme kamp den yngste som har spilt for Liverpool på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]