Klubbene er tydelige:Skal finne endelig løsning rundt spillere som Lallana, Willian og Vertonghen

Spillerkontrakter er et av temaene som vil diskuteres på Premier League-møtet.

6. mai 2020 kl 10.49 Kenneth Baraas

En av de mest kronglete flokene som må løses som følge av utsettelsen av ligaen, er hva som vil skje med spillere som er på utgående kontrakt. Flere profilerte Premier League-spillere har 30. juni stadfestet i sine kontrakter, men mye tyder på at sesongen ikke vil være ferdigspilt innen den tid. 

Styreformennene i de 20 Premier League-klubbene vil møtes på mandag, dagen etter regjeringens oppdateringer rundt de nye retningslinjene for nedstengningen av samfunnet. 

Der vil det diskuteres rundt mange problemstillinger, spesielt om den videre planen for hvordan Premier League skal gjennomføres, men det har i det siste vært klart at utgående spillerkontrakter vil være et av hovedtemaene på møtet. 

SLUTTEN PÅ ANFIELD-KARRIEREN: Nathaniel Clynes tid i Liverpool er snart over.

SLUTTEN PÅ ANFIELD-KARRIEREN: Nathaniel Clynes tid i Liverpool er snart over.

Ønsker tydelige svar

På mandagens møte skal klubbene være innstilt på å finne et endelig svar, ifølge The Telegraph.

Den mest naturlige løsningen vil være å forlenge kontraktene til sesongen er ferdigspilt, og det er nok det alternativet de fleste klubbene ønsker - spesielt når det gjelder spillere som kan bidra i førstelagstroppen. 

Spørsmålet er om spillerne ønsker den samme løsningen, da flere av de vet at det ikke er noen fremtid i klubben utover sesongen. Spillerne kan uansett ikke gå til en ny klubb ettersom overgangsvinduet er stengt, ifølge FIFAs regler, men de kan angivelig snakke med potensielle nye arbeidsgivere. Da vil det overveies om det er verdt å forlenge kontrakten, når det gir en ekstra fare for skader. 

I Liverpool gjelder situasjonen Adam Lallana, Nathaniel Clyne, Andy Lonergan og Pedro Chirivella.

Styreformennen ønsker også svar på retningslinjer rundt spillere som er utlånt til Championship, som blant annet Rhian Brewster i Swansea. Her skal flere Premier League-klubber ha den generøse tanken om å stryke lånesummer som betales, og heller betale full lønn for utlånsspillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]