– Tror ikke jeg hadde hatt så stor suksess under en annen type manager

Curtis Jones har fått sitt gjennombrudd denne sesongen, og har lært seg å ha tro på seg selv uten å virke høy på pæra.

22. mai 2020 kl 12.05 Arve Vassbotten

– Jeg mener det er perfekt for meg. Jeg tror ikke jeg hadde hatt så stor suksess under en annen type manager eller et annet lag, sier Curtis Jones i et intervju med Liverpoolfc.com.

– For å bli den spilleren jeg ønsker å bli, og jeg ser for meg at jeg skal bli, er Jürgen Pep (Pepijn Lijnders), Pete (Peter Krawietz) og resten av staben perfekte for meg. Både med den troen de har på meg, med tanke på filosofien deres, hvordan de vil at vi skal spille og til og med målene de setter, sier han.

– Alle husker nok målet mot Everton

Jones har spilt åtte kamper for førstelaget denne sesongen, har fått Premier League-debuten og scoret noen viktige mål. Men han har vanskelig for å plukke ut ett øyeblikk fra sesongen han setter spesielt pris på.

– Alle husker nok målet mot Everton, også har man målet mot Shrewsbury eller straffen mot Arsenal.

– Men høydepunktet for meg er bare hvor takknemlig jeg er over at manageren og trenerapparatet ga meg muligheten til å spille i kampene, og ga meg Premier League-debuten for Liverpool.

– Og det å gi meg sjansen i store kamper som mot Chelsea, og Everton i FA-cupen og slike ting. Så for meg er det vanskelig å plukke ut en ting. Jeg er bare takknemlig for alle mulighetene jeg har fått.

Milner og Trent viktige inspirasjonskilder

Og han er klar på at han får mye ut av å trene med førstelaget hver eneste dag. 

– Når man er rundt spillerne hver dag, plukker man opp ulike vaner, bare ved å se hvordan de gjør ting.

– Jeg har alltid sagt at James Milner har vært veldig viktig for meg. Jeg dro på preseason-turné for første gang da jeg var 17, og han så potensialet jeg hadde. Men jeg trengte å jobbe med det defensive i spillet, posisjonering og hvordan jeg skulle reagere når jeg mistet ballen. Han har alltid rettledet meg, og det er jeg takknemlig for.

– En annen som er viktig for meg er Trent Alexander-Arnold. Han er ganske lik meg. Lokal gutt, fra en normal bakgrunn, og som har jobbet hardt for å komme dit han er nå. Vi er fra samme by og har samme mål om å spille for denne klubben, og oppnå noe for å gi tilbake til fansen.

Etter at Jones scoret fra straffemerket mot Arsenal, og viste han kunne håndtere det presset, sa Klopp etterpå at «Curtis ikke har noen problemer selvtillit, og at han absolutt ikke sliter på det området.»

– Jeg har alltid virket ganske rolig. Jeg har alltid hatt selvtillit. Men nå tror jeg at jeg har funnet den riktige balanse mellom å ha tro på meg selv, uten at det virker som jeg er høy på pæra for folk utenfra som ikke kjenner meg.

– For å få fram sitt beste må man ha selvtillit og du kan ikke være sjenert, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]