Van Dijk forteller hva som fikk ham til å velge Liverpool fremfor Manchester City og Chelsea

Nederlenderen tenker ofte på tiden etter fotballkarrieren.

9. mai 2020 kl 21.23 Kenneth Baraas

Premier League-spillerne er inne i en uvant tid, slik som alle andre, og de rødes forsvarskjempe kjenner på det å ikke kunne spille fotball som vanlig. 

– Det er vanskelig å ikke være på banen, å vise hva vi kan, å jobbe hardt. Jeg savner til og med alle de små tingene i fotballen, sier Virgil van Dijk i et intervju med BT Sport

– Det å spille foran så mange supportere, vinne, oppladningen til kampene, treningsøkter sammen og å se de andre gutta. 

– Vi pleier å være så mye sammen med hverandre, og nå har vi ikke møttes på nesten to måneder. 

– Det er annerledes, det er sprøtt. Vi har trolig aldri hatt den følelsen som vi sitter med nå, og det gjør at man setter mer pris på hverdagen til vanlig.

Tiden etter fotballen

28-åringen innrømmer at denne perioden får ham til å tenke på tiden etter fotballkarrieren, men at de samme tankene kan dukke opp også når hverdagen er mer normal. 

– Det kommer til å bli rart. Jeg ønsker ikke å tenke spesielt på «pensjonistlivet» eller noe slikt, men det kommer til å bli merkelig, og det får en til å tenke på hvor vanskelig det er for spillere å ta valget om å legge opp - for hva skal man gjøre etter karrieren?

– Man har god tid til å jobbe hardt slik at familien kan tas vare på (økonomisk), man må også sørge for å nyte tiden. Men det vil komme en tid med usikkerhet der du ikke vil ha en anelse om hva du skal gjøre. 

– Den følelsen kan også komme til vanlig noen ganger, fordi du vet ikke hva som vil skje i fremtiden. 

Lagkameratene avgjørende faktor

Videre får nederlenderen spørsmål om hvorfor han valgte Anfield-klubben fremfor konkurrentene Manchester City og Chelsea, som også var interesserte i stopperens tjenester. 

– Jeg så på alle aspektene ved klubbene, før jeg valgte Liverpool, spillemåten, lagkameratene, og også hvordan fremtiden min kunne se ut. 

– Byen, fansen, alt er en stor del av det å velge en klubb. 

– Jeg mente at Liverpool var det rette valget på det tidspunktet, og det å nå Champions League-finalen så tidlig var åpenbart en bonus, og noe som hjalp meg mye i utviklingen min, spesielt erfaringsmessig, avslutter Van Dijk. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]