Vurderer å ta i bruk app for å lage stemning på stadion

Liverpool skal være av klubbene som er interessert.

6. mai 2020 kl 20.53 Arild Skjæveland

Tomme stadioner uten supportere og atmosfære - ingen annen lyd enn ballen som blir sparket, og spillere og managere som roper til hverandre, er trolig det vi må bli vant med denne sommeren. 

Dersom fotballen skal starte opp igjen, blir det ingen vanlig stadionlyd slik vi er vant med - om ikke en tysk «app» kan løse problemet…

Daily Mail rapporterer at Liverpool, Manchester City og Arsenal har vært i samtaler med et tysk teknologifirma som har utviklet en app som kan gi lyd fra tribunen.

Falsk publikumslyd har blitt vurdert

Med appen kan klubbene velge fire ulike volumalternativer for hjemme- og bortesupportere. Det vil i såfall utgjøre en liten forskjell for hjemme- og bortelag når alle kamper skal spilles på nøytrale stadioner.

Appen heter «MyApplause», og skal ha blitt testet av to Bundesliga-klubber. Onsdag ble det klart at Bundesliga får lov å starte opp igjen i mai, så Premier League vil få en mulighet til å undersøke om appen fungerer før de eventuelt gjør noe. Appen ligger allerede ute, og kan sjekkes ut her

I appen kan de velge mellom jubel, klapping, synging og buing. Supportere, som ser kampene på TV, vil klikke på den lyden de ønsker. Jo mer det klikkes, jo høyere vil lydene høres. Det skal kun gå 0.1 sekund fra det trykkes, til lyden kommer.

Sky Sports og BT Sport har vært i samtaler om bruk av falsk publikumslyd for de resterende 92 kampene. «MyApplause» kan være et alternativ som blir vurdert som mer autentisk, skriver Daily Mail.

APPEN: Slik ser den ut.

APPEN: Slik ser den ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]