Premier League vurderer TV-kameraer i garderobene

TV-selskapene kommer med flere kreative forslag.

9. mai 2020 kl 11.02 Kenneth Baraas

Det er ikke bare spillere og supportere som «lider» av at sesongen er utsatt. TV-selskapene har lagt enorme midler i avtalene som har gitt de rettighetene til å vise fotball fra den øverste divisjonen i England. 

En stor frykt blant klubbene er at en god del av pengene fra disse avtalene må betales tilbake hvis kringkasterne ikke får vist det innholdet som først avtalt. Det kan være at det vil kreves tilbake så mye som 762 millioner pund fra klubbene om sesongen ikke blir fullført.

Åpne for kreative ideer

Premier League skal dermed være villige til å strekke seg langt for å tilfredstille Sky Sports og BT Sport, ifølge Daily Mail

Ligaen har indikert at de er åpne for å finne løsninger og gi tilgang som kan være med å kompensere for tapene til TV-kanalene. Det er til og med opprettet et eget team, «Enhancing the Broadcast Product Club Advisory Group», som møttes for første gang denne uken. 

Gruppen hadde et møte som omhandlet en rekke forespørsler fra de to ovennevnte TV-kanalene, inkludert å plassere kameraer i garderobene, samt gjennomføre intervjuer i pausene, som The Telegraph tidligere har meldt

Ideene vil trolig legges frem for klubbene den 18. mai. Jürgen Klopp har tidligere uttalt at han aldri vil godta en dokumentarserie om klubben, slik som for eksempel Manchester Citys «All or Nothing» som ble vist på Amazon Prime. Tyskeren vil nok ikke være den som er mest positiv til forslaget om kameraer i garderoben, så gjenstår det å se om det faktisk vil bli en realitet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]