Watfords kaptein nekter å returnere til trening

Troy Deeney er den første spilleren som offentlig går ut og sier at han ikke kommer til å trene denne uka på grunn av frykten for koronaviruset.

19. mai 2020 kl 11.26 Arve Vassbotten

Mandag fikk Premier Legaue-klubbene grønt lys for å returnere til trening denne uka. Men selv om beslutningen var enstemmig fra Premier League-klubbene, er det spillere som har motforestillinger om å starte opp igjen.

Vil beskytte sønnen

Watfords kaptein Troy Deeney har nå tatt avgjørelsen om å ikke starte opp med trening igjen.

– Vi skal etter planen begynne på igjen denne uka. Jeg har sagt at jeg ikke kommer til å komme. Det er en avgjørelse som ikke har noe med økonomi å gjøre, sier Deeney i podcasten Talk The Talk.

Han sier det er på grunn av familiesituasjonen at han ikke ønsker å returnere.

– Sønnen min er fem måneder gammel, og har hatt pusteproblemer. Jeg ønsker ikke å komme hjem og utsette han for fare, sier 31-åringen.

Det er tydelig at han mener retningslinjene det nå er lagt opp til, ikke beskytter de hjemme godt nok.

– Du må ankomme i ditt eget utstyr, du kan ikke dusje der, og så drar du tilbake i det samme møkkete antrekket. Hvis jeg legger klærne mine sammen med sønnen min eller kjæresten, er det mer sannsynlig at det kommer inn i huset.

Var kritisk i Premier League-møtet

Deeney hadde også innsigelser da Premier Leagues kapteiner uttalte seg om Project Restart i forrige uke.

– I det møtet stilte jeg veldig enkle spørsmål. Det er fire ganger så store sjanse for at mørkhudede personer, asiater og de med blandet etnisitet skal få sykdommen, og de har dobbelt så stor sjanse for at det skal vare lenge, sier Deeney.

Tallene er blant annet tidligere omtalt av Sky News og BBC.

– Er det noen ekstra sjekker? Nei, ok, jeg synes det burde vært adressert, sier han.

– Selv om vi blir testet, og vil være i et veldig sikkert miljø, er en person i gruppa nok. Jeg ønsker ikke å ta det med meg hjem.

Han sier han heller tar lønnskutt enn å sette familien i fare.

– Jeg kan ikke klippe håret før i midten av juli, men jeg kan gå inn i en boks med 19 mennesker og nikke. Jeg skjønner ikke hvordan det henger sammen. Ingen kunne besvare det spørsmålet, ikke fordi de ikke vil, men fordi de ikke har den informasjonen. Jeg sa bare at: «Hvis dere ikke har informasjonen, hvorfor skal jeg sette meg selv i fare?»

Tirsdag klokka 15 komme resultatene av korona-testene som Premier League-spillerne har gjennomført. Premier League vil på dette tidspunktet offentliggjøre hvor mange spillere som har testet positivt, men ikke hvem de er eller hvilke klubber de tilhører, skriverThe Times

Watford ligger fjerde sist i Premier League og kjemper mot nedrykk, det kan de altså komme til å gjøre uten sin kaptein om det ikke kommer en løsning han er fornøyd med. 

Så langt har det ikke vært noen signaler fra Liverpool om at spillere der har samme motforestillinger som Deeney om å returnere til trening.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]