Bekreftet:Adam Lallana har signert en korttidsavtale ut sesongen og forlater Liverpool etter det

Liverpool FC bekrefter at dette blir Adam Lallanas siste sesong på Anfield.

9. jun 2020 kl 14.15 Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter at Adam Lallana har signert en kort forlengelse av kontrakten med klubben, slik at han får fullført sesongen 2019/20 på Anfield. Midtbanespilleren vil bli værende i Liverpool ut juli måned, og vil så avslutte sitt seks år lange arbeidsforhold hos Anfield-klubben når kontrakten utløper.

– Jeg vet hvor ettertraktet Adam er hos andre klubber for øyeblikket. Klubber som ønsker ham i stallen neste sesong. Nå forplikter han seg til å avslutte sesongen med oss, noe vi setter stor pris på, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Dette er absolutt som det bør være. Jeg er glad for at han vil være her med oss og avslutte jobben denne sesongen, slik at han får den avskjeden han fortjener. Det er ikke mulig å finne ord i det engelske språket som beskriver skikkelig hvor viktig Adam Lallana har vært i løpet av min tid som manager i denne klubben.

– For å være ærlig, så er ikke tiden inne for disse ordene nå heller. For denne nyheten betyr at han blir hos oss og avslutter sesongen. Jeg kan si alle de tingene jeg ønsker og trenger å si når sesongen er over i neste måned.

– Det jeg kan si - og ønsker å si - nå, er at til og med måten han håndterte kontraktsforlengelsen på sier deg alt om personen og hans karakter. En proff i toppklassen, og en enda bedre person.

– Adam setter alltid klubben først. I samtalene jeg har hatt med ham, har han hele tiden vært den første til å påpeke at jeg som manager må prioritere de spillerne som vil være i denne klubben lenger enn bare denne sesongen.

–Han ønsker å være her og avslutte jobben skikkelig, men det sier noe om ham når han er mest bekymret for at han blokkerer fremgangen og mulighetene til en spiller som er under kontrakt med klubben også neste sesong.

– Men rollen hans i laget gjør at han er for viktig til at vi har råd til å miste ham før sesongen er over. Så det er fantastisk at vi nå kan utsette å uttrykke vår takknemlighet og våre lykkeønskninger til slutten av juli.

Får tatt et skikkelig farvel

Lallana kom til Liverpool fra Southampton i juni 2014. Han har siden den gang spilt 178 kamper og gjort 22 mål for klubben. Han har vært med på å vinne Champions League, UEFA Super Cup og klubb-VM i sin tid i Liverpool.

– Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen til å fullføre denne sesongen. Det betyr mye for meg og min familie, sier Lallana selv.

– Tiden er ikke inne for å mimre om min tid her, for nå må vi fokusere på den ni kampene som gjenstår, slik at klubben kan avslutte sesongen på best mulig vis.

– På det personlige plan er det positive med at jeg skriver en kort kontraktsforlengelse at jeg vil få si et skikkelig farvel til alle folkene som betyr så mye for meg.

– Manageren er i en særklasse, og vi har hatt en åpen samtale om min rolle i de ukene som gjenstår. Jeg ønsker å bidra med så mye positivt som mulig for å hjelpe ham og laget. Ikke bare med tanke på de gjenstående kampene denne sesongen, men også hva de må ta hensyn til med tanke på neste sesong.

– Jeg er helt avslappet i forhold til hvordan dette blir. Jeg vet rollen jeg har med å hjelpe dette laget i det som blir en ekstraordinær periode. En periode som ingen av oss noen gang har opplevd maken til.

– Jeg føler at jeg i min tid i Liverpool alltid har forsøkt å gjøre de riktige tingene for laget, manageren og klubben. Hver avgjørelse jeg har tatt har vært med tanke på det. Jeg tror denne avgjørelsen passer inn i den kategorien også. Jeg gleder meg til å fullføre denne sesongen, og forhåpentligvis får jeg feire noe minneverdig sammen med en utrolig gruppe mennesker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]