Afrikamesterskapet kan bli flyttet

Det vil være strålende nytt for Liverpool.

6. jun 2020 kl 16.33 Arild Skjæveland

Liverpool har en stor utfordring neste sesong, når Afrikamesterskapet etter planen skal spilles mellom 9. januar og 6. februar.

Det kan bety inntil seks uker uten Sadio Mané, Mohamed Salah og Naby Keita.

Det var spesielt med tanke på det mesterskapet at det har vært sagt og skrevet mye om at Liverpool må forsterke angrepet - og at Timo Werner ville vært et godt og viktig kjøp.

Nå er det ikke sikkert at det er er noe vi trenger å bekymre oss for likevel…

Kan bli flyttet

RMC Sports rapporterte i mai at turneringen kan komme til å bli flyttet.  Det er kun vertsnasjonen som er kvalifisert, og kvalifiseringskampene har ikke blitt spilt på grunn av Korona-viruset.

Da ble det hevdet at det var mest sannsynlig at turneringen ville flyttes ett år, til januar 2022. Sommeren 2022 er utelukket på grunn av VM i Qatar i november 2022.

The Athletic har en artikkel, med flere troverdige journalister på byline, der de skriver at det ser mer og mer sannsynlig ut at turneringen kommer til å bli flyttet til 2022. 

Det vil i så fall være veldig godt nytt for Liverpool - og gjøre at behovet for en ny angriper er litt mindre enn først antatt denne sommeren.

Infantino kontakter alle forbundene

Henry Winter i The Times melder på Twitter at FIFA-president Gianno Infantino har kontaktet alle de nasjonale forbundene, og bedt om råd for å sette opp kalenderen.

Infantino har sendt følgende spørsmål:

Hvordan skal vi håndtere økningen i kamper som toppspillerne må spille? Hvor mange kamper kan en spiller spille i en sesong?

Hvordan bør turneringene våre blir organisert i fremtiden, på FIFA-nivå og nasjonalt nivå?

Hvordan kan vi bedre få harmoni mellom kalenderen og turneringene på tvers av kontinentene, når fotballen blir mer og mer global?

Det er nyheter som vil glede Jürgen Klopp, som flere ganger har kritisert forbundene og kampbelastningen på spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]