Wayne Rooney tror at Liverpool kan kopiere Uniteds dominansDe har enormt potensial til å vinne flere trofeer

I sin spalte i dagens The Sunday Times skriver Wayne Rooney at Liverpool og Jürgen Klopp har de beste forutsetninger for å kopiere Manchester United og Alex Ferguson-æraen.

21. jun 2020 kl 14.42 Øystein Tronstad

«Jeg ønsker ikke å se Liverpool vinne noe, men som en fotballelsker så beundrer jeg måten de spiller på og jeg må innrømme at når de blir mestre så er det velfortjent», åpner Wayne Rooney sin søndagsspalte i The Times med.

«De har en brilijant forsvarsfirer og målvakt, den beste front-trioen i verden, et press-spill som kveler deg og en mentalitet som jeg kan kjenne igjen. Spillerne går på banen med tro på at de vil vinne hver kamp, selv om de kommer et mål under. Det er den mentaliteten vi pleide å ha i United. Der vi hadde Sir Alex Ferguson, så har de Jürgen Klopp.»

Alex Ferguson var United-trener fra 1986 til 2013. Han vant ligaen i 1993, 94, 96, 97, 99, 2000, 01, 03, 07, 08, 09, 11 og 2013. Rooney fikk være med på fem av titlene.

«Sammen med Pep Guardiola så skiller han seg ut. Spillere ønsker å spille for dem. Da jeg for 16 år siden dro til Old Trafford var det ikke bare for å spille for United, jeg ønsket å spille for Alex Ferguson. Det er det samme med Klopp. Jeg hadde elsket å spille for ham, bare et annet sted enn Liverpool.»

Rooney trekker frem dagens Liverpool-kaptein som et eksempel på hvordan Klopp har endret spillerne og hele Liverpool.

«På landslagssamling, mot slutten av karrieren min, så spurte jeg alltid Jordan Henderson om hvordan Klopp jobbet. Du kunne se hva han hadde gjort med Jordan, spesielt innen taktisk forståelse. Jordan hadde jobbet med Brendan Rodgers, som er en dyktig manager taktisk, men Klopp tok Jordan til et nytt nivå. Og det er ikke bare han, alle Liverpool-spillerne har nådd nivåer du kanskje ikke trodde at de ville oppnå.»

CAPTAIN: Etter et kort opphold i D.C. United så returnerte Rooney til England og til Championship-klubben Derby County i januar 2020.

CAPTAIN: Etter et kort opphold i D.C. United så returnerte Rooney til England og til Championship-klubben Derby County i januar 2020.

I spalten skriver Wayne Rooney hvordan hans kone, svigerfar og svigerbror som er Liverpool-fans, har måttet lide mens han vant tittel på tittel i Manchester United. Nå tror 34-åringen at det er hans tid til å lide.

«Liverpools tropp er ung og alle nøkkelspillerne har langtidskontrakter. De har enormt potensiale til å vinne flere trofeer. Klopp sier at det er umulig for en klubb å dominere som United en gang gjorde men han tar feil. For Liverpool er det enkelt: la Klopp holde på.»

«United dominerte fordi Fergie ble så lenge. Jeg tror at om Klopp, som bare er 53, blir på Anfield de neste ti årene så vil Liverpool vinne minst fem Premier League-titler. Var jeg Liverpool-eier ville jeg gjort alt i min makt for å binde han til klubben for mange år.»

BLI INSPIRERT AV CITY: Gabriel Jesus ble hentet fra brasilianske Palmeiras i janaur 2017, spissen har nå blitt 23 år og gått i lære hos Guardiola.

BLI INSPIRERT AV CITY: Gabriel Jesus ble hentet fra brasilianske Palmeiras i janaur 2017, spissen har nå blitt 23 år og gått i lære hos Guardiola.

Rooney kommenterer også overgangsmarkedet og Timo Werner-overgangen som aldri ble noe av. De rødes svakhet er at de knapt kan garantere spilletid for noen om dagen. Men kanskje kan de se til Manchester?

«Det Liverpool kan styrke er benken. De kunne trengt en backup for front-trioen, men det er litt som Harry Kane-situasjonen i Tottenham. Spillere er avventende fordi de vet at du ikke kommer foran han i køen. Toppspillere vil ikke sitte på noens benk. Kanskje løsningen er å finne en strålende, ung spiss som er villig til å bruke et par sesonger på å lære, som Manchester City gjorde med Gabriel Jesus.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]