– Det blir rart å spille på Anfield uten tilskuere

Liverpool spiller onsdag kveld sin første hjemmekamp uten tilskuere på tribunene.

22. jun 2020 kl 23.41 Einar Kvande

Liverpool spiller onsdag kveld sin første hjemmekamp etter at koronapandemien slo inn over de britiske øyer, og møter dermed Crystal Palace bak lukkede dører og uten publikum på tribunene på Anfield.

Virgil van Dijk er selvsagt skuffet over at supporterne må se kampen på TV, istedet for fra tribunen.

– Det blir veldig rart å spille uten supportere tilstede, sier nederlenderen til Liverpools offisielle kampprogram.

– Våre supportere er så viktige for oss. Men som med så mye annet i disse tider, må vi bare gjøre det beste ut av det, fortsetter Liverpool-stopperen.

– Supporterne har ikke forsvunnet, de vil bare være et annet sted. Vi vet vi har millioner av mennesker som ser kampen i hjemmene sine, så vi har et ansvar for å prestere for både dem og oss selv.

– Vi vet supporterne vil være med oss hele veien

– Folk over hele verden har måttet ofre mye de siste tre månedene, og lenger enn det også. Slik ting er nå må vi spille på et tomt stadion, mens supporterne må se kampene hjemme i stuene sine. Men vi har et så sterkt bånd med våre fans at vi vet de vil være med oss i hvert spark, hver heading, hver pasning, skudd og redning.

– Det er ikke slik at Liverpool-fansen ikke er tilstede lenger. De må bare se på kampen hjemme. Jeg tror det fortsatt kan bli kult for dem om vi gir alt. Vi spillerne skal forsøke å gjøre det.

– Supporterne vet at vi fortsatt føler de er med oss. Jeg håper virkelig vi kan klare å glede dem med våre prestasjoner ute på banen. Det er en motivasjonsfaktor for oss, avslutter Van Dijk.

Liverpool trenger fem poeng til på sine åtte siste kamper for å vinne Premier League.

Liverpool v Crystal Palace spilles på Anfield onsdag klokken 21.15, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]