– Anfield-matten er fantastisk nå - wow!

Jürgen Klopp gleder seg til å være tilbake på sin hjemmebane på onsdag.

19. jun 2020 kl 09.18 Arild Skjæveland

De siste ukene har Liverpool hatt internkamper på Anfield, i tillegg til en treningskamp mot Blackburn Rovers. Onsdag kveld kommer Crystal Palace på besøk.

Klopp tror laget hans vil nyte godt av at de har trent på stadion, heller enn å bare holde seg på Melwood.

– Jeg tror det, og det er grunnen til at vi gjorde det - men vi vet ikke og må vente og se. Anfield er et vidunderlig sted, og vi nøt å være der for de to kampene våre og den skikkelige økten vi har hatt der, sier manageren til Liverpoolfc.com.

– Vi må bli vant med omgivelsene, og måtte se igjen hjemmebanen vår og hvordan den vil være når vi spiller der. Vi måtte se igjen garderoben, og hvordan den vil være, for alt er annerledes nå. Vi skal bruke presserommet for før oppvarmingen, vår lille kantine som garderobe og slike ting, så nesten alt har endret seg, og det måtte vi se.

– Vi kunne ikke komme til kamp som en turist og tenkt «interessant, det er en god eller dårlig løsning». Det er grunnen til at vi gjorde det, og ja vi vil dra nytte av det.

Matten - wow!

Klopp var spesielt imponert over hvor pen gressmatten på Anfield var.

– Matten var i en fantastisk tilstand - wow! Det regnet mye da vi trente der i forrige uke, og etter 10 minutter var det oversvømmelse, men bare i 40 minutter, heldigvis. Så, 10 minutter etter at regnet sluttet var det som at det aldri hadde regnet før - utrolig.

– Det er bra. Alt er bra, og vi har ingenting å klage på egentlig. Vi ønsket å komme dit etter første dag etter at det åpnet opp igjen, men aksepterte og respekterte 100 prosent at det ikke var mulig. Nå er det mulig, og vi må oppføre oss som normalt. Nå må vi spille fotball igjen, men åpenbart uten publikum. Det er en enorm forskjell, men det betyr ikke at vi har unnskyldninger.

– Vi ønsker å ha så mye suksess som mulig, og det betyr at vi skal prøve å slå Everton. Det ville vært tøft før landet stengte ned, og vil være vanskelig etterpå. Det er vanskelig, men vi skal prøve.

Everton - Liverpool spilles søndag kl. 20.00, og sendes på TV 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]