– Liverpool v Manchester City er det fotballen trenger

Robbie Fowler forteller hva han tenker at fotballen handler om og hvorfor Guardiola og City er en viktig motvekt for Klopp og Liverpool.

28. jun 2020 kl 23.48 Øystein Tronstad

Guds ord i dagens spalte i Daily Mirror er nydelige, i en tid hvor verden har vært usikker og akkurat har kulminert med Jürgen Klopps store triumf.

Fowler visste hvor målet var og kjenner sin fotball. Han skriver om en sport i krise. Om lidenskap og rivaler. Om de store oppgjørene vi husker. Derbyene. Gigantmøtene. Hva fotballen handler om. Det som gjør at så mange av oss elsker akkurat fotball.

DE STORE KAMPENE: En sport defineres og huskes i stor grad ut fra tøffe møter som Björn Borg mot John McEnroe i tennis.

DE STORE KAMPENE: En sport defineres og huskes i stor grad ut fra tøffe møter som Björn Borg mot John McEnroe i tennis.

«Fotballens høyder har alltid handlet om rivaler. Det er den episke konfrontasjonen som underholder. Det finnes derbyer selvsagt, men hvert tiår defineres ut fra en episk kamp mellom dominante lag: Liverpool og Everton på 80-tallet da jeg vokste opp, Arsenal og Manchester United rundt milleniumet, så United og Chelsea.

Lenge før det så var det Wolves og Man U på 50-tallet, Leeds og Liverpool da vi bikket 60-tallet. Den mostanden er hjertet av sporten og det som fyller den med liv.

For meg så vil 2020-tallet, uten tvil, bli husket som et av de største rivaleriene fordi Manchester City og Liverpool er to av de sterkeste lagene som eksistert i fotballen. Det er akkurat det sporten trenger nå.

Jeg skal ikke lyve. Jeg ville foretrukket det om Liverpool vant ligaen hvert eneste år. Men for sportens beste så trenger vi disse motstanderne, kampen mellom to utrolige lag og spenningen det medfølger.

Fotballen er i en krise akkurat nå. Det er den tøffe sannheten. Klubber vil tape milliarder mellom dem om fansen ikke får komme tilbake til arenane, selv for kun et år til.

Så vi trenger en billettmaskin.

Vi trenger Ali v Frazier, Borg v McEnroe, Roy Keane v et tomt rom.

Liverpool er den maskinen. De har levert en av de beste sesongene i fotballens historie og jeg tror genuint på at de kan bli bedre. De har en genial manager og en lagmoral som går utenom penger og berømmelse», skriver Fowler i første del av spalten sin.

TØFFE TAK: Fotball lever og ånder for noen å mislike, noen å strekke seg mot, noen å slå, som Nevilla mot Fowler i 2001.

TØFFE TAK: Fotball lever og ånder for noen å mislike, noen å strekke seg mot, noen å slå, som Nevilla mot Fowler i 2001.

«Jeg vet hvordan det er å forsøke å innhente de «to store». Mitt Liverpool-lag kom veldig nærme noen ganger på 90-tallet og tidlig 2000, men Manchester United og Arsenal var på et annet nivå.

Jeg husker at jeg snakket med Gary Neville og han fortalte meg at han følte at vi kunne slå dem, slå hvem som helt. Men hans United-lag hadde en stabilitet som vi aldri hadde. Han har rett. Den stabiliteten er så tøff å opprettholde. Vi klarte det aldri.»

TEMPERATUR: For underholdningen og spenningen er det viktig med litt krydder i storkampene, en ekstra nerve.

TEMPERATUR: For underholdningen og spenningen er det viktig med litt krydder i storkampene, en ekstra nerve.

«Liverpool mot City. Det er en for historiebøkene. Klopp mot Guardiola, de to største managerne i sin generasjon.

To lag som er unike i måten de står til hverandre. To giganter i spillets moderne tid.

Hvis det føles litt tomt å se fotball uten fans, så burde det kunne bære oss gjennom dette.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]