Liverpool var eneste klubb som stemte imot TV-forslag

LFC mente rettighetshaverne hadde fått nok tilgang.

6. jun 2020 kl 08.27 Arild Skjæveland

Torsdag var det en ny diskusjon om TV-selskapenes tilgang, og pengene klubbene må tilbakebetale til de som sitter på rettighetene.

Premier League vil gi rettighetshaverne større tilgang, og noen av tingene som har vært oppe har vært å installere kameraer i garderobene, gjøre pauseintervjuer, og ha mikrofoner i teknisk sone. De tingene kommer det ikke til å bli noe av.

Liverpool stemte imot

Men større tilgang vil TV-selskapene få, og det ble stemt gjennom. Et forslag må ha 14 av 20 stemmer for å gå gjennom - og forslaget om at TV skal få mer tilgang fikk tommel opp fra 19 klubber. Liverpool var den ene klubben som stemte imot, ifølge Matt Hughes i Daily Mail

Liverpool argumenterte for at summen klubbene måtte betale tilbake allerede var en høy nok pris, samtidig som TV-kanalene får ekstra kamper. LFC skal ha fått støtte fra andre klubber, men uten at de viste det da stemmene skulle telles opp. Det skal ha blitt en prinsippsak for de helrøde.

En av endringene som nå kommer, er at TV-kanalene får mer tid med managerne i oppbyggingen til kampene.

Premier League starter igjen onsdag 17. juni. Liverpool spiller sin første kamp søndag 21. juni kl. 20.00 mot Everton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]