Mané og Keita scoret i internkamp

Du kan se bildene fra dagens internkamp på Anfield i bildekarusellen øverst i saken.

1. jun 2020 kl 21.20 Einar Kvande

Mandag satte Liverpool-spillerne sine føtter på Anfields gress for første gang siden tapet for Atletico Madrid den 11. mars.

Liverpool-troppen startet med kontakttrening igjen på torsdag, og i dag tok Jürgen Klopp treningen ett steg videre ved å arrangere internkamp inne på Anfield.

Det ene laget stilte i helrødt, mens det andre laget stilte i den sorte bortedrakten. Sadio Mané og Naby Keita tegnet seg begge på scoringslisten i kampen, ifølge Liverpoolfc.com. Sistnevnte med en heading i mål. Begge spilte for laget som spilte i røde hjemmedrakter. 

Småskadet Gini spilte ikke kampen

Georginio Wijnaldum spilte ikke kampen, for å være på den sikre siden etter at nederlenderen har fått en smell på trening.

På det røde laget som vant 2-0 spilte blant annet: Alisson Becker, Neco Williams, Joël Matip, Virgil van Dijk, Ki-Jana Hoever, Andy Robertson, Jordan Henderson, Curtis Jones, Naby Keita, Harvey Elliott, Paul Glatzel, Sadio Mané, Roberto Firmino.

På det sorte laget spilte blant andre: Adrian, Caoimhin Kelleher, Trent Alexander-Arnold, Sepp van den Berg, Dejan Lovren, Joe Gomez, Yasser Larouci, Fabinho, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana, Takumi Minamino, Mohamed Salah, Divock Origi.

Ønsket å forberede spillerne på spill for tomme tribuner

James Pearce hos The Athletic skriver at flesteparten av treningsøktene fremover mot ligaoppstart igjen vil foregå på Melwood, men det vil også bli arrangert flere internkamper av denne typen på Anfield. Disse internkampene skal forberede spillerne på hvordan det blir å spille ligakamper for tomme tribuner.

– Det var en utrolig god følelse å være tilbake på dette ikoniske stadionet, uttaler assistentmanager Pepijn Lijnders til Liverpoolfc.com.

– Dette er vårt hjem. Anfield er faktisk vårt andre hjem, ved siden av våre egne hjem. Vi har hatt en uke med intense treningsøkter, som vi nå avsluttet med en kamp på Anfield, og det var bare strålende.

– Vi ønsket å gi spillerne en følelse av hvordan det er å spille uten publikum tilstede. Vi tar steg for steg for å komme tilbake i spill, og vet vi må jobbe hardt på trening for å nå det samme nivået som vi hadde. I dag tok vi et viktig steg i den retningen. Først ble vi gjort kjent med prosessen rundt kampene, og deretter fikk troppen vår spilletid i noe som var nært opptil samme miljø som vi vil ha i kampene som kommer.

Liverpools første kamp etter koronapausen blir lokaloppgjøret mot Everton, og man vet fortsatt ikke om kampen kommer til å bli spilt på Goodison Park eller på en nøytral bane. Mark Roberts, som er den nasjonale lederen for fotballpolitiet og konstabel i South Yorkshire-politiet, ønsker at Liverpools bortekamper mot Everton, Manchester City og Newcastle skal spilles på nøytral bane. Han ønsker også at eventuelle hjemmekamper der ligamesterskapet kan bli sikret skal spilles på nøytral bane. Liverpool FC er imidlertid mot denne planen, og føler seg trygge på at klubbens fans vil lytte til oppfordringene om å holde seg unna stadionanleggene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]