Jürgen Klopp fra hotellet:– De er et godt lag, med en veldig god manager

Jürgen Klopp påpeker at Liverpool er inne i en intens periode, men sier at spillerne er klare.

8. jul 2020 kl 18.07 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp har tilsynelatende alle kanonene tilgjengelig til onsdagens kamp mot Brighton, men i et hektisk kamp har flere spekulert i om det roteres i oppgjøret. 

I et intervju med LFC TV fra laghotellet vektlegger han det hektiske programmet, men påpeker at utfordringen er lik for alle lag. 

Må vente og se

– Vi er klare. Men til syvende og sist må vi alltid vente og se hva som skjer på banen, innleder tyskeren. 

– Når vi spiller en kamp og vet at den neste kampen er om tre dager klarer jeg ikke unngå tankene om den neste lagoppstillingen. Men jeg vet at det ikke gir mening. 

– Man våkner opp dagen etter en kamp og tenker, «Takk Gud for at vi ikke spiller i dag.» Man våkner den neste dagen og tenker, «Å, jeg tror alle kan spille igjen!» og så har de en dag til. Sånn er det. De vil være klare, men perioden er intens for alle.

Hektisk periode

Liverpool skal spille sin tredje av fire kamper på ti dager, og Klopp forklarer den vanskelige utfordringen. 

– Problemet er at det er tre dager, tre dager, tre dager, tre dager, man har bare to dager mellom kamper, pluss reisetiden. Det er ikke bra, men det er omtrent likt for alle lagene. 

– De siste to eller tre kampene har det vært litt annerledes, de andre lagene har hatt lengre pause enn oss, men det tar vi. Det er en utfordring som alltid, sier 53-åringen. 

KLOPP OG POTTER: Tyskeren roser briten før kampen.

KLOPP OG POTTER: Tyskeren roser briten før kampen.

Briljante Brighton

Klopp skryter av Brightons manager Graham Potter, og mener laget er et eksempel for resten av Premier League.

– Brighton er et godt eksempel for Premier League. De er et godt lag, med en veldig, veldig god manager.

– Vi så fra den første dagen at han ønsket å endre noe, at han hadde en spesifikk idé om spillestilen med et lag som nesten rykket ned forrige sesong. Å starte helt på nytt er modig. Jeg liker at han gjorde det, og nå blir de belønnet for det.

– De kommer til å holde seg i ligaen mer komfortabelt enn forrige sesong, og har kommet et steg lengre i utviklingen. De har funnet de riktige posisjonene for spillerne, Mooy og Gross på vingene, veldig kjappe spisser. 

– De forsvarer seg med alt de har, og når de får ballen prøver de å spille. Det blir en utfordring, sier tyskeren avslutningsvis. 

Både Klopp og Potter har alle nøkkelspillerne tilgjengelig, og i et hektisk kampprogram blir det spennende å se hvilke spiller som entrer matta på Amex Stadium.

Kampen starter 21.15 og sendes på TV 2 Sport Premium 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]