I kveld kan Liverpool sette ny klubbrekord

De helrøde har flere ting å spille for.

15. jul 2020 kl 14.01 Arild Skjæveland

Ligaen er vunnet for lengst, og mange vil si at Liverpool ikke lenger har noe å spille for - men det vil nok Jürgen Klopp og alle røde som vil inn i historiebøkene.

For når Arsenal er motstander onsdag kveld, er det flere rekorder som står på spill. Arsenal spiller for en plass i Europa League neste sesong, mens Liverpool jakter både klubb- og Premier League-rekorder.

Med seier i kveldens kamp, vil Liverpool for første gang ha vunnet samtlige bortekamper i London på en sesong. De helrøde har allerede vunnet borte mot Chelsea, Crystal Palace, Tottenham og West Ham. Klubben har aldri tidligere vunnet fem kamper eller mer i hovedstaden samme sesong. Noen vil nok protestere og kalle Watford for en London-klubb, men når klubbens statistikkfører Ged Rea og Liverpoolfc.com, ikke gjør det, lar vi det ligge denne gang. 

Jakter poengrekord

En seier i kveld vil gjøre at Klopp sine gutter har vunnet mer enn 30 ligakamper i en Premier League-sesong. Det er det kun tre lag som har gjort før dem.

Seier vil også bety klubbrekord med 14 borteseire samme sesong, ifølge Rea.

Manchester Citys poengrekord på 100 fra 2017/18-sesongen er fortsatt innen rekkevidde, men da må Liverpool ta sju poeng fra sine tre siste kamper. For å sette ny rekord må Arsenal, Chelsea og Newcastle slås. Da vil tabellen vise 102 poeng, som er mer enn noen tidligere har klart.

Arsenal - Liverpool spilles i kveld kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]