Han har scoret tre mål på to kamper, men akkurat nå er 20-åringen mest opptatt av å jobbe hardt og løpe mer for laget

Rhian Brewster vet hva som må til for å imponere manageren.

25. aug 2020 kl 20.13 Einar Kvande

Innbytter Rhian Brewster gjorde begge Liverpools mål i treningskampen mot Red Bull Salzburg, og sørget dermed for at gjestene kom tilbake fra 0-2 og kunne gå av banen med uavgjort 2-2.

Brewster ble satt innpå da Jürgen Klopp byttet ut hele sju spillere etter en drøy times spill. 

– Det er fint å komme inn og score to mål, men det handler like mye om å jobbe hardt og forsøke å imponere, sier Liverpools nummer 24 til Liverpoolfc.com.

20-åringen scoret også ett av målene i 3-0 seieren over Stuttgart for tre dager siden, og kan dermed returnere til England med tre scoringer på to treningskamper i Østerrike.

– Det er vanskelig. Ikke misforstå meg, det er veldig bra å komme inn og score to mål. Men for meg handler det ikke om scoringer akkurat nå, men om å jobbe hardt og løpe mer for laget. Det er hva jeg forsøker å gjøre, forklarer 20-åringen.

– Du ønsker selvsagt å ta godt vare på hver enste sjanse du får, for du vet aldri hva som blir din siste kamp. Jeg skal jobbe hardt hver eneste kamp jeg får spille, og forsøke å gjøre mitt beste. Selvsagt må du forsøke å imponere manageren. Det er hva jeg forsøker å gjøre. Jeg forsøker å jobbe hardt, og scoringene er selvsagt en bonus.

Vokste som spiller i Swansea

Brewster mener en halv sesong på utlån hos Swansea i Championship har vært til stor hjelp for ham.

– Jeg tror det hjalp meg ganske mye. Jeg fikk spille mange kamper, og dette var seniorfotball, så du må kjempe hardt. I Championship må du kjempe for hvert eneste resultat, og jeg tror det har hjulpet meg til å forstå at du må kjempe for absolutt alt. Å score mål på det nivået gjorde også godt for meg. Alle sier jeg er en god avslutter, men for meg handler det om å jobbe hardt for laget.

Brewster sier han følte seg som en annen spiller da han returnerte til Liverpool etter utlånet i den walisiske klubben.

–Det er hyggelig å spille U23-fotball, men å få førstelagskamper er noe helt annet enn å spille for U23-laget. Det er mye tøffere, mye mer fysisk krevende og også mer psykisk krevende. Kampene kommer tett som hagl, og du må motivere deg for å fortsette. Selv om du er sliten, må du fortsette. Jeg tror dette har bidratt til at jeg har utviklet meg ganske mye.

På lørdag kommer sesongens første mulighet til å vinne et trofé for Liverpool, når Arsenal står på motsatt banehalvdel på Wembley i årets Community Shield.

– Vi skal forsøke å vinne den kampen! Du ønsker å få en god start på sesongen, og vi har 3-4 dager til å komme til hektene nå. Vi ønsker selvsagt å starte sesongen med å vinne sølvtøy. Og nå får vi sjansen til det mot Arsenal. Så hvorfor ikke, la oss vinne skjoldet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]