Kvinnefotball kan bli testarena for publikum

Flere stemmer tar til orde for at kvinnens liga kan brukes som testarena når fotballen etter hvert skal få tilskuere tilbake på arenaene.

10. aug 2020 kl 16.35 Øystein Tronstad

FA har søkt om tillatelse og jobber med et prosjekt for å teste ut mindre publikumsgrupper når kvinnenes Super League og Championship starter igjen i september.

Manchester Citys midtbanestjerne Caroline Weir er svært positiv til ideen:

– Det er en interessant tanke. Vi fyller åpenbart ikke 60 000 seter som herrene, men det at våre arenaer er mindre gjør at fotballen kommer i fokus. Dette kan få folk til å snakke og komme for å se kampene våre. Om vi er en av de første idrettene som slipper inn folk igjen, så er det positivt, sier Weir til The Telegraph.

De økte smittetallene førte til at flere planlagte test-arrangementer ikke kunne gjennomføres som planlagt. Deriblant cricket, hesteløp og ikke minst snooker-VM hvor 200 tilskuere allerede hadde ankommet ærverdige Crucible på fredag, men fikk beskjed om at de måtte dra igjen.

– Hvis det er trygt og lar seg gjøre, så vil spillerne være glade og det vil være bra for kvinnefotballen, sier 25-åringen.

NY I NIKE: Midtbanespiller Melissa Lawley og resten av Liverpools damelag er klare for en ny, og forhåpentligvis bedre sesong, i nye klær.

NY I NIKE: Midtbanespiller Melissa Lawley og resten av Liverpools damelag er klare for en ny, og forhåpentligvis bedre sesong, i nye klær.

Populariteten hos kvinnene har gradvis økt de siste årene. Forrige ligaåpning, som også var det første damederbyet i Manchester, satte tilskuerrekord. 31 213 så Weir bli matchvinner på Etihad 9. juli 2019.

Kvinnene fikk sin sesong forkortet på grunn av koronaviruset og siste kamp i 2019/2020-sesongen ble spilt i mars. Da lagene hadde så forskjellige kampantall fra 13 til 16 spilte, så ble poeng per kamp brukt til å avgjøre tabellen.

«Norske» Chelsea ble mester foran Manchester City. Liverpool rykket dessverre ned.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]