Landskamper utsettes - kan bety redusert kampbelastning for Liverpool-angriper

Japans VM-kvalifiseringskamper i oktober og november er blitt utsatt.

12. aug 2020 kl 13.24 Einar Kvande

«På grunn av situasjonen med COVID-19 i mange land, har FIFA og Asian Confederation (AFC) sammen bestemt at de kommende kvalifiseringskampene til VM i Qatar i 2022 og Asiamesterskapet i Kina i 2023, som opprinnelig skulle ha blitt spilt i landskampvinduene i oktober og november 2020, blir utsatt til 2021», melder FIFA på sin nettside.

FIFA opplyser at nye datoer for disse kvalifiseringskampene vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Japan skulle ha vært vertskap for Myanmar den 8. oktober, før de skulle møte Mongolia på bortebane fem dager senere. I november var det terminfestet to hjemmekamper for Takumi Minamino og hans lagkamerater, mot Tajikistan den 12. november og Kyrgyzstan fem dagere senere. Alle disse kampene er kvalifiseringskamper til VM i Qatar.

Har organisert privatlandskamp isteden

Japan har på grunn av dette satt opp en privatlandskamp mot Kroatia den 8. november, men det gjenstår å se om denne vil bli spilt, eller om det vil bli satt opp flere privatlandskamper som erstatning for de utsatte VM-kvalifiseringskampene.

Japan skal også etter planen spille privatlandskamper på hjemmebane mot Malaysia og Libanon i begynnelsen av september.

Takumi Minamino har 22 landskamper for Japan. Det faktum at de fire VM-kvalifiseringskampene er utsatt til neste år, kan bety redusert kampbelastning for angriperen i høst, noe Liverpool-ledelsen sikkert er glade for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]